Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila B.B. ]

05. 03. 2020. 16:12 >> 17:49
6

NOVE MJERE ZA BOLJE POSLOVANJE

MA ukida predstavništva, smanjuje broj zaposlenih

Odbor direktora Montenegro Airlinesa, na redovnoj sjednici odlučio je da ukine predstavništva u Moskvi, Parizu, Beču, Frankfurtu i Londonu i smanji broj zaposlenih do 50 odsto u predstavništvu u Beogradu. Donijet je i Pravilnik o zaradama kojim se predviđa njihova optimizacija, a u toku je nova sistematizacija radnih mjesta, ističe se u saopštenju nacionalne avio kompanije.

Odluka o ukidanju predstavništava u pet evropskih gradova je donijeta, kako ističu, u skladu sa novim trendovima u poslovanju u avio-industriji koje podrazumijevaju sve veći stepen digitalizacije u poslovanju, a samim tim u smanjenom potrebom za fizičkim prisustvom predstavnika na ciljnim tržištima. Odluka će biti sprovedena do kraja ljetnje sezone.

"Donešen je nacrt Pravilnika o zaradama zaposlenih u Montenegro Airlinesu, koji tretira optimizaciju zarada u skladu sa Zakonom o radu, ostalim zakonskim propisima i Planom finansijske konsolidacije. U toku je proces dijaloga sa predstavnicima sindikata u vezi primjene Pravilnika, čija se implementacija očekuje u skorom roku. Definisan je rok od najviše 30 dana za izradu novog Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji, sistematizaciji i opisu poslova, koji treba da omogući dodatnu optimizaciju broja zaposlenih. Takođe, ugovori koji su na određeno vrijeme se nakon isteka neće produžavati osim u slučaju licenciranog i deficitarnog osoblja", napominju u Monetenegro Airlinesu.

Zaključeno je da novonastala situacija sa COVID-19 (korona) virusom predstavlja značajnu opasnost za uspješno poslovanje u narednom periodu. Kompanijske operativne i komercijalne službe maksimalnu pažnju posvećuju ovom problemu, prije svega u cilju zaštite putnika i osoblja od samog virusa, ali i zaštite poslovanja kompanije od posljedica koje je širenje virusa izazvalo na tržištu.

"U okviru razmatranja primjene Plana finansijske konsolidacije i osnova daljih pravaca razvoja Montenegro Airlinesa, definisani su rokovi za izradu inovirane komercijalne strategije kompanije koja treba da definiše jasnu tržišnu profilaciju kompanije u narednom periodu, i mjere koje je neophodno preduzeti u tom pravcu. U toku su aktivnosti koje se tiču kratkoročne i dugoročne nabavke aviona. Na Odboru je konstatovao da su od početka 2020. godine pokrenute značajne aktivnosti sa ciljem jačeg tržišnog pozicioniranja kompanije i finansijske i kadrovske konsolidacije i ostvareni bolji poslovni rezultati nego u prethodnoj godini", ističu u MA.

Kako dodaju, za prva dva mjeseca 2020. godine Montenegro Airlines je prevezao preko 55 hiljada putnika, ili 1,3 odsto više i ostvario bolji poslovni rezultat za 120.000 eura u odnosu na isti period prethodne godine, uz dva odsto bolju popunjenost putničke kabine. Podsjećanja radi, prošla godina je bila rekordna u više od 25 godina poslovanja Montenegro Airlinesa.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније