Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Objavila: J.B.Č. ]

15. 07. 2020. 13:39   >>  23:06 8

MARKOVIĆ

Najniža penzija povećaće se više od 13 odsto

Vlada će na prvoj narednoj sjednici razmotriti i utvrditi Predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je usaglašen u najvećoj mogućoj mjeri sa socijalnim partnerima, kazao je premijer Duško Marković. Nominalni iznos najniže penzije, kako je precizirao, povećaće se preko 13%. Za ovu namjenu Vlada će izdvojiti 135 miliona eura.

"Vlada će na prvoj narednoj sjednici razmotriti i utvrditi Predlog zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji je usaglašen u najvećoj mogućoj mjeri sa našim socijalnim partnerima", kazao je premijer Duško marković nakon sastanka sa predsjednikom Socijalnog savjeta Vukašinom Zogovićem, predsjednicima Unije slobodnih sindikata Crne Gore Srđom Kekovićem i Saveza sindikata Crne Gore Duškom Zarubicom, i njihovim saradnicima.

On je istakao da je zakon izraz Vladine brige za penzionere.

"Do ovog rezultata došli smo uz stpljenje, partnerstvo i predan rad, ali i uz odlučan iskorak Vlade da izdvoji dodatnih 135 miliona eura na srednji rok, istovremeno osiguravajući redovnost davanja i održivost finansijskog sistema. Nominalni iznos najniže penzije povećaće se preko 13%, a to jeste dio sveukupnih napora Vlade da zaštiti najranjivije kategorije stanovništva", saopštio je Marković na svom Tviter nalogu.

Marković je kazao da Zakon obezbjeđuje pravednost i adekvatnost davanja, uz eliminisanje najnepovoljnijih godina iz obračuna penzije, kako bi se izbjegao negativan uticaj na visinu primanja naših penzionera.

"Riječju – penzioneri kao zaslužni građani i u najtežim vremenima su naša posebna briga", zaključio je premijer na Tviteru.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније