Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ PR centar, Objavila J.B.Č. ]

17. 07. 2020. 11:47 >> 12:08
2

MARKOVIĆ OTVORIO

Kotor dobio luksuzni hotel vrijedan 15 miliona eura

Crna Gora je dobila još jedan luksuzni turističi objekat. Premijer Duško Marković svečano je otvorio hotel Blue Kotor Bay. Investicija je vrijedna 15 miliona eura. Marković je prilikom otvaranja kazao da taj hotel predstavlja još jednu kvalitetnu ponudu za elitni i najkvalitetniji turizam u Crnoj Gori. U ovom trenutku zapošljava preko 75 građana, a završetkom druge faze, imaće preko 300 uposlenih.

Izvršni direktor hotela Blue Kotor Bay-a, Saša Saveljić, kazao je da je za samo devet mjeseci završena investicija vrijedna 15 miliona eura.

„Rezultat je hotelski kompleks koji je i po obliku i po funkciji jedan od najboljih turističkih objekata u cijeloj Crnoj Gori, ali i šire. Poštovati ambijent i istorijski kontekst bilo je od ključnog značaja jer smo se u samom procesu stvaranja projekta naslonili na ono što nam je pruženo prirodom, starim lječilištem, u autentičnoj UNESCO cjelini“, rekao je Saveljić.

Hotel, kako je naveo, ima 106 soba, kongresnu salu za 220 ljudi, Welness i spa centar koji se prostiru na 1000 metara kvadratnih sa jedinim autentičnim hamamom u čitavom regionu, dva restorana od kojih je jedan A-la carte, privatnom hotelskom plažom sa barom, privatnom marinom, roof top barovima, i posebno dizajniranim sobama sa privatnim bazenom i đakuzijem i pogledom na čitav zaliv.

„Ovaj novi hotel je samo jedna od mnogih faza, a već od jeseni planiramo dalji rast ove investicije. Ponuda će se mjeriti sa onima vrhunske svjetske klase, a sastojaće se od jedinstvenog niza inspirativnih atrakcija, koji će ponuditi praznični doživljaj "drugačiji od svih“, kazao je Saveljić.

Blue Kotor Bay je, kako je istakao, primjer veće strategije.

„Naš cilj nije samo izgraditi atraktivnu zgradu ili napuniti sobe turistima, već je u osnovi i strateško ulaganje koje obećava da će se proizvesti izuzetan ekonomski efekat koji se mjeri novim zapošljavanjima, razvojem same destinacije i povećanjem lokalnog budžeta“, poručio je Saveljić.

Uticaj Blue Kotor Bay-a će, kako smatra, biti i društveni i kulturološki, daće novu dimenziju gostoprimstva i ljubaznosti, izvrsnosti i održivosti.

„Spremni smo biti strpljivi investitori, s dalekosežnom vizijom. Mi smo dugoročni igrači, razmišljamo i o tome kako će ovaj lokalni projekat uticati na nacionalni razvoj. Fleksibilnost mora biti stalna riječ u svijetu koji se mijenja sve bržim tempom. Ipak, u najvećem fokusu nam je ono što može doprinijeti kvalitetu ljudskog života u zemlji u kojoj djelujemo. To je naša najvažnija dividenda“, poručio je Saveljić

Zahvalio se premijeru Markoviću, Investiciono razvojnom fondu Crne Gore i direktoru Zoranu Vukčeviću na pružanju povoljnog okruženja i izuzetnoj efikasnosti kojom je omogućen procvat projekta.

Premijer Duško Marković rekao je da Hotel ima veliki potencijal i ogromni značaj za turističku ponudu cijele Crne Gore.

„Ovaj Hotel predstavlja još jednu kvalitetnu ponudu za elitni i najkvalitetniji turizam u Crnoj Gori. U ovom trenutku zapošljava preko 75 građana, a završetkom druge faze, rekli su mi da će ovdje biti preko 300 uposlenih“, kazao je Marković.

Kotor, kako je rekao, dobija nove sadržaje, u investicionom je zamahu, a lokalna uprava razmišlja o građanima, razvoju grada i Crnoj Gori u cjelini.

„Izuzetno sam zadovoljan sa onim što sam danas vidio, kao i sa onim što su očekivanja u budućnosti kada je u pitanju razvoj Kotora i Zaliva u cjelini“, rekao je Marković.

Predsjednik Opštine Kotor, Željko Aprcović, kazao je da se zajedno sa investitorima radovao danu otvaranja Hotela, novim zapošljavanjima, punim turističkim kapacitetima.

„Nadam se da ćemo za nepune dvije godine otvoriti drugu fazu Hotela. To će biti 300 novih radnih mjesta, novi porezi i doprinosi koji će se slijevati u državnu kasu, boravišne, izletničke takse, što će sve dodatno finansijski ojačati ne samo Kotor nego i Crnu Goru“, istakao je Aprcović.

Crna Gora je u prethodnom periodu, kako je rekao, prepoznata kao turistička destinacija, a Kotor ne treba da bude samo grad kulture i u njemu treba da se razvija kulturni turizam, zdravstveni.

„Da zajednički planiramo bolju, ljepšu, kvalitetniju budućnost i Kotora i Crne Gore. Zato, želim vam puno uspjeha. Zahvaljujem vam se na hrabrosti, na brzini kojom ste investiciju završili i nadam se da će ovo što sada živimo brzo proći i da će Crna Gora nastaviti tamo gdje je samo za trenutak zastala“, poručio je Aprcović.

Direktor Investiciono razvojnog fonda (IRF), Zoran Vukčević, rekao je da, uzimajući u obzir okolnosti u kojima se nalazi Crna Gora i cijeli svijet, hoteli i projekti poput Blue Kotor Bay-a predstavljaju izazov i budućnost.

„Ovaj objekat se nalazi na jednom od najljepših djelova Bokokotorskog zaliva. Napravljen je da je zaista impozantan i predstavlja biser Zaliva i u narednom periodu će, imajući u vidu ukupne potencijale, biti izuzetno profitabilan“, smatra Vukčević.

Hotel sa pet zvjezdica sa vrhunskim enterijerom sa konceptom da radi 12 mjeseci u budućnosti će, kao je dodao, biti izazov i za druge investitore.

„Pokazali smo da ne samo strani, već i domaći investitori mogu da naprave i da realizuju ovako značajne projekte“, rekao je Vukčević.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније