Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Izvor: Portal RTCG [ Autor: I. P. ]

30. 07. 2020. 08:34 >> 17:41
2

MIHAILOVIĆ

Treći paket Crnu Goru vraća realnoj ekonomiji

Treći paket mjera Vlade Crne Gore za ublažavanje posljedica korona krize novi je koncept privrednog razvoja naše zemlje, te koncept za novo vrijeme u kojem se sada nalazimo, ocijenio je profesor Božo Mihailović.

 

U Jutarnjem programu Televizije Crne Gore (TVCG) ocjenjuje da treći paket socio-ekonomskih mjera predstavlja ozbiljnu i stručnu studija.

"To je studija, a ne paket mjera. Naslov je slabiji u odnosu na suštinu teksta, što je bolje nego da je obratno", kaže Mihailović, uz ocjenu da je riječ o novom konceptu privrednog razvoja Crne Gore.

Treći paket mjera, kako je rekao, ima trouglastu osnovu.

"Sa jedne strane se bazira na znanju, na digitalizaciji kao novoj strukturi za sve oblasti i treće na korišćenju sopstvenih resursa. Ova studija se vraća snažnije nego ijedna do sada realnoj ekonomiji Crne Gore, našim resursima i našim znanjima", smatra Mihailović.

On navodi da Crna Gora više sebi ne može dozvoliti luksuz da nam zemlja nije obrađena.

"Crna Gora ne može da proizvodi dovoljno pšenice za svoje stanovništvo, i to nije problem. Mi možemo da proizvodimo mnogo autohtonih proizvoda. Svaki stranac koji je došao u Crnu Goru i probao naše proizvode je bio oduševljen", kaže Mihailović, navodeći da je to prednost Crne Gore.

IT sektor je, kaže on, postao infrastruktura, a treći paket mjera je, kako je ocijenio, i razvojni i socijalni.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније