Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 10. 2013. 08:37 >> 08:23

MINISTARSTVO ODOBRILO

Restisu dug na rate

Ministarstvo finansija omogućilo je zakupcu hotela na Svetom Stefanu, Adriatik propertisu da 801 hiljadu eura duga za doprinose i osiguranje plati u deset rata.

Adriatik propertis, kojim upravljaju Grci Viktor Restis i Petros Statis, tražio je od ministra finansija Radoja Žugića da dug za poreze na zarade i doprinose i obavezno socijalno osiguranje plati u 12 rata, piše Dan, koji je imao uvid u podatke Ministarstva.

Žugić im je, shodno uredbi o uslovima za odlaganje naplate poreskih i neporeskih potraživanja, omogućio da prva tri mjeseca plate po 50 hiljada, naredna četiri 117,8 hiljada i posljednja tri mjeseca po 60 hiljada. Restis bi posljednju ratu trebalo da plati u decembru.

Grčki brodovlasnik, koji zakupljuje hotele Sveti Stefan, Kraljičina plaža i Miločer, nije plaćao kiriju Hotelskoj grupi Budvanska rivijera i Hotelsko turističkom preduzeću Miločer 20 mjeseci, od aprila 2011. do kraja prošle godine.

On je, kako piše podgorički list, smatrao da je oštećen, jer lokalna samouprava nije usvojila na vrijeme planska dokumenta. Na osnovu toga, cijenio je da je oštećen za šest miliona eura i tražio od Vlade smanjenje godišnje rente i produžetak zakupa.

Nakon više od godinu prijetnji arbitražom, Vlada mu je produžila zakup za 12 godina, do 2049. godine i smanjila godišnju kiriju 30 odsto na 1,12 miliona eura. Dio aneksa ugovora, koji Skupština treba da potvrdi je i otplata duga za kiriju od 2,6 miliona eura, koje Restis od januara takođe plaća u ratama.

Restis, koji je 2009. godine preuzeo zakup od Aman rizorta, nakon četiri godine nije rekonstruisao hotele i završio kompletnu investiciju, iako je od Vlade dobio saglasnost da založi hotele za kredit od 37 miliona eura kod Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD). Taj kredit uzet je za rekonstrukciju hotela Sveti Stefan i Miločer i izgradnju novog hotela Kraljičina plaža.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније