Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Autor: Portal RTCG ]

15. 02. 2021. 12:17 >> 12:18
9

URA PORUČILA

Dodatak za svu djecu čim finansije dozvole

Čim to dozvoli ekonomska situacija i javne finansije, biće pomjerena granica za djecu koja će imati pravo na dječji dodatak, saopštila je poslanica Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić

Zoronjić je na pres konferenciji podsjetila da je Građanski pokret URA još 2015. godine predložio uvođenje dječjeg dodatka, ali da nije bilo razumijevanja tadašnje vlasti.

"Mi smo tražili dječji dodatak za svu djecu do 15. godine. Tadašnja vlast nije imala sluha za ovakakv zahtjev i nije se moglo ovo naći na dnenvom redu. Napravili smo iskorak danas, gdje smo na korak od ostvarenja ovog cilja. Danas smo ostvarili da do 6. godine sva djeca primaju dječji dodatak. To je satisfakcija, jer je naš partijski program naišao na podršku vlasti", rekla je Zoronjić.

To je, kaže, sve što finansije i ekonomska situacija mogu da dozvole u ovom trenutku: "Djelovaćemo da, ako se promijeni ekonomska situaija, a hoće sa ovakvom vladom, da ćemo uticati da se ta granica pomjeri na stariju djecu".

Ona je istakla i da će biti obezbijeđeni besplatni udžbenici za sve osnovce u Crnoj Gori.

Konatar: Ne odustajemo od ideje da sva djeca primaju dječji dodatak

Poslanik Ure Miloš Konatar kazao je da su čekali promjenu vlasti nakon 30 godina da bi imali zakona u kojima su fokus djeca, građani i sve potrebe koje je usvojio savremeni svijet.

"Šest godina traje borba Ure za dječje dodatke u Crnoj Gori. Ponosni smo na to što smo na korak jedne važne pobjede i lične satisfakcije za sve nas", rekao je Konatar.

On je rekao da nijesu odustali od ideje da svako dijete prima dječji dodatak: "Ovo nije konačno rješenje, već prva faza jer smo naslijedili opustošene i spržene javne finansije".

O setu zakona koji se odnose na dječji dodatak i besplatne udžbenika poslanici će raspravljati na sjednici koja je zakazana za 18. februar.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније