Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

17. 02. 2021. 12:36 >> 12:37
2

ŠEHOVIĆ NA TVITERU

"Da li je Vlada nezakonito osnovala ToMontenegro?"

Poslanik Socijaldemokrata Damir Šehović pitao je Vladu Crne Gore da li je avio-kompanija "To Montenegro" nezakonito osnovana budući da, kako navodi, Zakon o privrednim društvima zabranjuje kontrolnom akcionaru da bude značajan akcionar u drugom, sa istim ili sličnim predmetom poslovanja. Šehović podsjeća da je država kontrolni akcionar u Montenegro Airlines-u (MA)i 100% vlasnik u "To Montenegro", sa sličnom djelatnošću.

"Da li je nova kompanija osnovana u skladu sa Zakonom, s obzirom da, koliko je nama poznato, Skupština akcionara MA, na kojoj bi po ovom pitanju pravo glasa imali samo manjinski akcionari zbog nepostojanja ličnog interesa, nije dala dozvolu za osnivanje "To Montenegro"?", pitao je Šehović na Tviteru.

Ističe da Vlada rizikuje da bude tužena.

"Imate li tu dozvolu i planirate li da je dobijete, jer rizikujete tužbu, po čl. 47 Zakona, radi: naknade štete, prenosa koristi koja je ostvarena povredom zabrane konkurencije iz osnivanja ToMontenegro na MA; isključenja države kao člana društva To Montenegro?", navodi Šehović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније