Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 03. 2021. 12:06 >> 12:07
2

DAMJANOVIĆ U UNIPROMU

Stimulisaće privrednike da otvaraju radna mjesta

Nosilac liste za Evropski tim Nikšić Sanja Damjanović kazala je da ta lista planira podsticajne mjere olakšice kako bi stimulisali nikšićke privrednike da se razvijaju i da otvaraju nova radna mjesta za građane.

Damjanović je posjetila kompaniju Uniprom I saopštila da je to preduzeće konkretan primjer uspješne saradnje lokalne vlasti i privrednika.

“Naš cilj je da koristimo pametno naše prirodne resurse i da stimulišemo investitore da zapošljavaju naše građane. Mi smo svjesni da je u Nikšiću mnogo urađeno, ali takođe smo i svjesni trenutnih problema koji se tiču ekonomije, koji se tiču visoke stope nezaposlenosti i upravo zapošljavanje će biti centar programa Evropskog tima za Nikšić”, ponovila je Damjanović.

Prema njenim riječima, Evropski tim za Nikšić će nakon što osvoji vlast 14. marta najveći dio svog vremena posvetiti smanjuju stope nezaposlenosti.

“Ono što naš program nudi jeste niz konkretnih projekata instrumenata, ali takođe planiramo i podsticajne mjere olakšice kako bi stimulisali naše privrednike da se razvijaju i da otvaraju nova radna mjesta za naše građane. Takođe, želimo da podstaknemo svakog građanina koji želi da pokrene privatni biznis jer znamo da su mikro, mala i srednja preduzeća centralni dio moderne ekonomije”, naglasila je Damjanović.

Ona je pozovala građane da zajedno rade na formiranju podsticajnog ambijenta za kreiranje biznisa i investicije.

“Nakon 14. marta kada pobijedimo radićemo zajedno i mijenjaćemo naš Nikšić nabolje”, zaključila je Damjanović.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније