Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Izvor: Pobjeda ]

19. 03. 2021. 07:03 >> 07:04
3

PREDSTAVNICI RADNIKA

Tvrde da je preuzeta sistematizacija iz MA

Predstavnici radnika Montenegroerlajnza Miljan Perović, Valeri Đekić i Srđan Habić reagovali su na ranije tvrdnje i pojašnjenja To Montenegra, u vezi sa konkursom za zapošljavanje u ovoj kompaniji.

"Objašnjenje koje je dato od strane To Montenegra pojedinačno za mjesta u kompaniji govori samo u prilog tome da su sistematizaciju nevješto preuzeli iz Montenegroerlajnza i oglašena ciljano za pojedince (elaboracija bi bila potrebna za svako oglašeno radno mjesto), ali ne znamo je li to urađeno u saglasnosti sa upravom kompanije ili na drugi način", navode oni u reagovanju dostavljenom Pobjedi.

Pitaju da li je prekršen član 24 Zakona o radu gdje u stavu 1 piše da je poslodavac dužan da slobodno radno mjesto prijavi Zavodu za zapošljavanje na način i po postupku utvrđenim posebnim zakonom.

Iz To Montenegra su ranije Pobjedi saopštili da je za zaposlenje u toj kompaniji jedini uslov kompetentnost i da je neistina da se konkurs namješta bilo kom pojedincu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније