Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina biznis ]

28. 03. 2021. 15:34 >> 15:34
3

NOVA LJEVICA

Vlada da spriječi rast cijena

Građanski pokret (GP) Nova ljevica apelovao je na Vladu da upotrijebi sve mehanizme kako bi spriječila rast cijena, a postojeće uskladila sa primanjima građana.

Predsjednik Nove ljevice Saša Mijović, kazao je da su sve veće cijene osnovnih životnih namirnica uticale, pored krize sa pandemijom virusa korona, na pad životnog standarda građana.

“Pandemija virusa korona ugrozila je, pored zdravlja, životni standard građana jer su mnogi ostali bez posla i osnovnih prihoda. Pored toga što jedva sastavljaju kraj s krajem, plaćaju kirije i režije, suočavaju se i sa svakodnevnim povećanjem cijena osnovnih životnih namirnica”, naveo je Mijović u saopštenju.

On je kazao da je Vlada, uprkos teškoj situaciji, pustoši koju je ostavila stara vlast i svakodnevnim opstrukcijama, dužna da upotrijebi sve raspoložive mehanizme kako bi opravdala očekivanja građana koji su glasali za promjene i bolji standard.

“Uostalom, ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić obećao je građanima da će od Crne Gore da napravi novi Luksemburg, osim ako pod tim nije mislio da ćemo imati luksemburške cijene, a crnogorske plate”, zaključio je Mijović.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније