Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

16. 11. 2013. 09:52 >> 09:52
3

ANALIZIRALI SITUACIJU

HGL dostavlja ponudu za KAP

Kombinat aluminijuma Podgorica mogao bi uskoro dobiti novog investitora. Njemačka kompanija HGL dostaviće ponudu za kupovinu KAP-a, saopšteno je Dnevnim novinama iz uprave te kompanije.

"Naravno, poslaćemo ponudu. Moraćemo da razjasnimo neka pitanja kada budemo imali informacije o tenderu. Ministar ekonomije Vladimir Kavarić nedavno je kazao da bi tender trebalo da bude oglašen za deset do 15 dana", kazali su iz HGL-a.

Iz HGL-a navode da su uložili dosta napora kako bi analizirali situaciju vezanu za KAP, tržište i poslovnu strukturu. Upitani koji iznos su spremni da ponude, uprava HGLa je odgovorila da ne mogu da daju preciznu informaciju prije nego što bude raspisan oglas.

"Spremni smo da platimo razumnu cijenu. Kako još ne znamo detalje oglasa o prodaji, ne možemo da vam damo precizne informacije u vezi sa tim", poručili su iz HGL-a.

Predstavnici HGL-a "snimaju" situaciju u KAP-u više od godinu dana, a osim njega, interesovanje za podgoričku fabriku koja je u stečaju od 8. jula pokazali su i TLM-TVP iz Šibenika i indijska kompanija Vedanta, čiji predstavnici su takođe obišli fabriku.

Intenzivno interesovanje za KAP tokom prošle godine pokazivao je Toščelik, koji upravlja Željezarom, čiju je imovinu kupio kroz stečaj.

Stečaj je u KAP uveden 8. jula, zbog duga od 386 miliona eura, uz mogućnost dostavljanja plana reorganizacije u periodu od tri mjeseca. Uvođenje stečaja u KAP predložila je Vlada zbog skoro 25 miliona eura garancija izdatih fabrici, koje je prošle godine platila Dojče banci. Vlada je odlučila da uvede stečaj u fabriku zbog nekooperativnosti ruskog partnera koji je odbio da potpiše saglasnost da se novac koji je država dužna KAP-u iskoristi za plaćanje nelegalno potrošene struje.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније