Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M. [ Mina ]

24. 04. 2022. 16:09 >> 16:10

MONSTAT

Rast cijena industrijskih proizvoda 6 odsto

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda u Crnoj Gori porasle su u prvom kvartalu ove godine šest odsto u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.

Statističari su izračunali da sektor vađenja ruda i kamena bilježi pad od jedan odsto, dok je prerađivačka industrija porasla 12,5 odsto.

„Cijene u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, u prosjeku su ostale nepromijenjene, odnosno na nivou cijena iz prvog prošlogodišnjeg kvartala“, navodi se u saopštenju Monstata.

Cijene proizvođača industrijskih proizvoda su u prvom ovogodišnjem kvartalu porasle 4,3 odsto u odnosu na posljednje tromjesečje prošle godine.

Sektori vađenja ruda i kamena i prerađivačke industrije bilježe rast od 1,7 odsto odnosno 7,9 odsto.

„Cijene u sektoru snabdijevanje električnom energijom, gasom, parom i klimatizacija, u prosjeku su ostale nepromijenjene, odnosno na nivou cijena iz četvrtog kvartala prošle godine“, zaključuje se u saopštenju.a

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније