Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

25. 12. 2013. 17:38 >> 17:38
1

MINISTAR S MEDIJIMA

200 poljoprivrednika učiće u zemljama EU

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja organizovaće iduće godine programe edukacije za ukupno 200 poljoprivrednika i njihove djece, kroz stipendiranje i studijske posjete kolegama u zemljama Evropske unije, najavljuje ministar ekonomije Petar Ivanović.

On je danas razgovarao sa urednicima iz štampanih i elektronskih medija u Crnoj Gori, koji pokrivaju teme iz oblasti poljoprivrede, o unaprjeđenju saradnje u narednom periodu, u kojem crnogorski agrar ulazi u ozbiljniju fazu pregovora sa Evropskom unijom.

Ivanović je istakao da je, prije svega,  neophodna promjena načina razmišljanja o problemima i njihovom prevazilaženju. Posebno važnu ulogu u promjeni načina razmišljanja imaju mediji, kazao je.

„Način razmišljanja u Crnoj Gori potrebno je promijeniti. Ljude treba ohrabriti da ne zastanu na prvoj prepreci. To se po mom mišljenju može ostvariti ako se ugledamo na one koji su uspješni, koji naporno rade i koji pomjeraju stvari naprijed. Očekujem da tokom naredne godine mediji otvaraju teme i probleme u oblasti poljoprivrede na jedan drugačiji način, na bazi činjenica, a ne percepcije i dnevno političkih potreba“, rekao je Ivanović.

Pozvao je predstavnike medija da otvaraju i do kraja isprate teme značajne za razvoj crnogorske poljoprivrede, smanjenje spoljnotrgovinskog deficita, usvajanje evropskih standarda, ali i podizanje konkurentnosti proizvođača, prije svega, edukativnim sadržajima.

Ivanović je, smatrajući konkretnim primjerom promocije uspješnih poljoprivrednika film koji je snimilo Ministarstvo, medijima podijelio primjerak.

Predstavnike medija interesovale su mogućnosti boljeg korišćenja i kontrole poljoprivrednih resursa, smanjenja uvoza proizvoda koje Crna Gora može da proizvodi u većoj količini, kao i pitanja vezana za udruživanje proizvođača.

Novinari su ukazali i na problem koji imaju poljoprivrednici u ruralnim sredinama zbog nemogućnosti da dobiju građevinsku dozvolu za izgradnju objekata.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније