Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 12. 2013. 08:05 >> 08:47
1

NEMA VEĆINU

Žugić povlači zakon o taksama?

Ministar finansija Radoje Žugić najvjerovatnije će povući prijedlog zakona o oporezivanju računa za mobilne telefone veće od pet eura na današnjoj sjednici skupštinskog Odbora za ekonomiju, saznaje Dan.

On će se na taj korak odlučiti jer nema podršku opozicije i Socijaldemokrtaske partije nezvanično je Danu, saopšteno iz više izvora.

Podsjećamo da predloženi model oporezivanja računa većih od pet eura sa sedam odsto je zamjena za takse "euro po euro", kojom se htjelo prihodovati 6,5 miliona eura.

Povlačenje zakona o oporezivanju računa za mobilne telefone juče je od Žugića tražio Damir Šehović iz SDP-a.

"Odustanite od novog poreza, a parlament će sistemski urediti oblast igara na sreću i omogućiti prihod veći od 6,5 miliona. Postoji spremnost kod svih poslanika da se ta oblast uredi", rekao je Šehović na sjednici parlamenta i dodao da se taj prihod može nadomjestiti i boljom naplatom 330 miliona poreskog duga i suzbijanjem sive ekonomije.

Žugić mu je odgovorio da je ministar finansija posljednja osoba koja treba da odustane od prihodnih zakona, ali da je spreman da to uradi ukoliko dobije alternativu da će se na drugi način taj prihod nadomjestiti.

Zakon o taksama važi do kraja godine, a ukoliko Žugić povuče novi zakon, ili ga parlament ne podrži, od 2014. godine SIM kartice i mobilni telefoni se neće dodatno oporezivati.

Osim novih taksa, postoji mogućnost i da Vlada povuče aneks ugovora o zakupu hotela Sveti Stefan, Miločer i Kraljičina plaža. Dva aneksa koja je Vlada potpisala sa Adriatik propertisom u januaru i junu nemaju podršku SDP-a i opozicije. Parlamentje o njima trebalo da se izjasni prošle sedmice, ali je na zahtjev DPS-a glasanje odloženo i o njemu će se, ukoliko ga Vlada ne povuče, poslanici izjasniti danas.

Ministarstvo turzima nije odgovorilo hoće li povući aneks.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније