Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 12. 2013. 21:09 >> 22:45
3

NAĐENA ZAMJENA

Žugić povukao dio zakona o taksama

Ministar finansija Radoje Žugić povukao je večeras predlog o oporezivanju računa za mobilne telefone jer, kako je kazao, on nema prohodnost u parlamentu.

"Uporno sam pokušavao da objasnim da je ova mjera socijalno podnošljivija, da ostavimo taj prihod zbog većeg nivoa stabilnosti javnih finansija barem na jednu godinu, ali očigledno da mjera nema prohodnost u parlamentu, a poslanici su predložili drugi jednako izdašni model", objasnio je Žugić.

On je dodao da, s obzirom na to da je nađen model supstitucije ovog prihoda, Vlada prihvata da se ovog nameta odrekne i prihvati predlog poslanika Damira Šehovića iz Socijaldemokratske partije, koji je podržao poslanik Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović, prenosi Mina business.

Oporezivanje računa za mobilne telefone bilo je predviđeno izmjenama i dopunama Zakona o taksama na pristup određenim uslugama od opšteg interesa i za upotrebu duvanskih proizvoda i elektroakustičnih i akustičnih uređaja. Bilo je predloženo da se svim korisnicima mobilne telefonije, pripejd i postpejd, koji imaju račune veće od pet eura, od naredne godine uzima dodatnih sedam odsto poreza, umjesto dosadašnje takse od jednog eura na SIM karticu.

Šehović je na sjednici Odbora za ekonomiju, finansije i budžet kazao da postoji sijaset drugih načina pomoću kojih se može više napuniti budžet nego što će se dobiti po tom osnovu.

On je predložio da Ministarstvo odustane od poreza na mobilne telefone, a da se Odbor obaveže da u toku februara zatraži vanrednu sjednicu Skupštine na kojoj će se sistemski urediti oporezivanje priređivača igara na sreću.

„Na taj način ćemo obezbijediti više prihoda nego što je planirano ovim porezima“, poručio je Šehović.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније