Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

27. 12. 2013. 23:59 >> 00:02

PRVA BANKA

SNP: Krgović iznosio laži

Socijalistička narodna patrija optužila je bivšeg predsjednika Senata Centralne banke Ljubišu Krgovića da je iznio laži na njihov račun, govoreći o periodu kada je smijenjen sa pozicije prvog čovjeka vrhovne monetarne institucije.

Krgović je u emisiji “Načisto“, na televiziji Vijesti kazao da je SNP pomogao “lobiju Prve banke” u sprječavanju zaštite bankarskog sistema od ekonomske krize i donošenju zakona o CBCG, a u zamjenu su dobili po jedno mjesto u Državnoj revizorskoj insituciji i Savjetu.

U Senatu DRI je bivši funkcioner SNP –a Dragiša Pešić, a u Senatu CBCG Srđa Božović.

“Poštujemo naknadnu pamet nekih koji se sjete da nešto kažu,  iako je naknadna pamet najgora pamet. Ali, ne mirimo se sa lažima koje se plasiraju u nekim medijima u pokušaju spinovanja javnosti i možda pripreme za neke političke pozicije u periodu koji je pred nama. Pokušaj spina je došao bivšeg predsjednika savjeta CBCG, ne guvernera, Ljubiše Krgovića . Zašto tada nije reagovao kada je trebao da reaguje i da ono što je tada znao procesuira, nego sada u naknadnoj pameti. Ali, imaće podršku SNP –a kada to procesuira “, rekao je poslanik SNP –a Aleksandar Damjanović na sjednici Skupštine Crne Gore.

Damjanović je rekao da će “tu naknadnu pamet demantovati papirima koji ne lažu”, prenio je portal Vijesti.

“Krgović je rekao da smo pokušali da trgujemo za mjesto u DRI za promjene u CBCG 2010. godine. Pešić je izabran u decembru 2007. godine, znači tri godine ranije. U oktobru 2008. donešen je zakon o mjerama za zaštitu bankarskog sistema jednoglasno, a zapisnik sa odbora za ekonomiju govori da Krgović zdušno podržava taj zakon”, naveo je Damjanović.

Kako je dodao, u julu 2010 godine većina poslanika Skupštine glasa za zakon o bankama kojim je urušen bankarski sistem, a taj akt nije poštovalo ni rukovodstvo CBCG. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније