Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 12. 2013. 08:31 >> 08:31
1

IZ SKUPŠTINE

Povučen Aneks za Sveti Stefan

Vlada Crna Gore povukla je sinoć iz skupštinske procedure Aneks ugovora o zakupu hotela Kraljičina plaža, Sveti Stefan i Miločer, kojima je period zakupa trebalo da se produži, a godišnja zakupnina smanji.

 


Sekretar Sekretarijata za razvojne projekte, Nebojša Popović, objasnio je da se aneks povlači, jer je potrebno vrijeme za dodatna pojašnjenja koja će dovesti do konsenzusa u donošenju ovako važnih odluka.

Zakup je trebalo da bude produžen za 12 godina, odnosno sa 30 na 42 godine, a godišnja zakupnina smani 30 odsto. Period rada hotela ankesima je trebalo da se utvdri na najmanje osam kalendarskih mjeseci godišnje.

Skupština je usvojila Aneks ugovora između Vlade i konzorcijuma Northstar i Equest Capital Ltd o dugoročnom zakupu zemljišta na poluostrvu Luštica, na kome će biti izgrađen turistički kompleks.

Aneksom ugovora strane potpisnice su se saglasile da izmijene i dopune određene uslove i odredbe međusobnog odnosa utvrđene na osnovu ugovora.

Izmjene se između ostalog odnose na dodavanje novog stava kojim se Vlada obavezuje da će učiniti napor da Opština Herceg Novi ispuni svoje obaveze utvrđene u glavnom ugovoru.

Dopune se odnose i na promjena uslova za izdavanje garancije iz osnovnog ugovora, dodavanje zaštitne klauzule i uslove i elemente za jednostrani raskid ugovora.

Ugovorne strane su 11. septembra 2009. godine potpisale Ugovor o dugoročnom zakupu zemljišta ukupne površine 522,52 hiljade metara kvadratnih.

Studijom lokacije Dobreč Rose površina zakupljenog zemljišta se mora smanjiti za površinu od 11,59 hiljada metara kvadratnih.

Aneksom je definisano da ukupna površina izdata konzorcijumu sada iznosi 510,93 hiljade metara kvadratnih.

Konzorcijum je u skladu sa ugovorom o dugoročnom zakupu izmirio zakupninu koja se odnosi na cijelu površinu lokacije za prvih 18 mjeseci perioda zakupa u iznosu od 603,58 hiljada EUR.

Aneksom je predviđeno i da se kontrola investicije obavi nakon isteka roka od pet godina investicionog perioda.

Poslanici su usvojili i Zaključke Socijalističke narodne partije (SNP) o Kombinatu aluminijuma (KAP).

(Mina business)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније