Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Crnom Gorom

Dragana Lalević, A.B. [ Mreža, TVCG ]

12. 04. 2024. 07:13 >> 11:33
2
Čitaj mi:

BISER CRNOGORSKE OBALE

Turisti i mještani revoltirani, na Sveti Stefan se ne može već tri godine

Sveti Stefan već tri godine zatvoren je i za turiste i za mještane.

Mještani Svetog Stefana su revoltirani zbog ove odluke, a zbog toga su i protestovali krajem marta. 

Oni apeluju na Vladu, Skupštinu i Ministarstvo turizma da dođu do sporazumnog rješenja i da kompanija Adriatic propterties ispuni predviđene obaveze, kako bi se ovaj biser crnogorske obale konačno otvorio. 

Slobodanka Kentera iz Mjesne zajednice Sveti Stefan tvrdi da najveću štetu zbog ovakvih odluka trpe mještani ovog turističkog mjesta, ali i građani Crne Gore.

"Zakup Svetog Stefana već tri godine niko ne plaća, a mi ne znamo ni da li ga je iko ikada plaćao. Kad gost dođe u privatni smještaj, on očekuje da će moći da ima uslugu na plažama i da će moći da obiđe ovaj turistički biser. Međutim, hotel nije otvore. Trpimo ogromne gubitke zbog tog", požalila se Kentera.

Kentera tvrdi da su se mještani obraćali nadležnim institucijama nekoliko puta, ali bez uspjeha. 

"Kad pogledate razglednice i turističke ponude na svakoj od njih je fotografija Svetog Stefana. Paradoks je kad turista dođe ovdje - nađe se u čudu i vidi da je Sveti Stefan zatvoren. Ovakvo blago dovesti na ovakav stepen je poražavajuće. Ovo je zločin", poručuje Slobodanka.

Kentera je pomenula i značaj kulturno-istorijskih spomenika na Svetom Stefanu.

"Onemogućili su nam ulazak tamo, a svi vi dobro znate da se na tom poluostrvu nalaze četiri crkve. Kad zimi dođu turisti i žele da prošetaju polažom, obezbjeđenje ih vraća. Gosti su revoltirani, a ovi koji sada dolaze, tu su zbog ranijeg imidža", ukazala je Kentera.  

Ipak, ima optimizma i nada se da će ishod biti pozitivan. 

"Nada posljednja umire i apelujem na Vladu da riješi ovaj slučaj", zaključila je Kentera. 

Podsjetimo, mještani Svetog Stefana protestovali su krajem marta, poručivši tada da zahtijevaju da se ovaj turistički biser otvori do 1. maja.

Mještani su poručili da, ukoliko se zahtjev ne ispuni, radikalizovaće proteste, a ako do 15. juna grad – hotel ne bude otvoren, ne isključuju mogućnost blokade kompletnog mjesta.

Mještani, takođe, traže da, ukoliko zakupac Kompanija Adriatik propertis ne ispuni ugovor i predviđene obaveze, Vlada isti raskine.

"Nećemo dozvoliti da Sveti Stefan i dalje bude jedini zaključani grad na svijetu", poručeno je sa protesta. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније