Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 01. 2014. 16:49 >> 16:49

TRAŽI SASTANAK

Milić sa Kavarićem o ''Metalcu''

Predsjednik SNP Crne Gore Srđan Milić iniciraće, tokom naredne sedmice, sastanke sa ministrom ekonomije Vladimirom Kavarićem, izvršnim direktorom ERSTE banke Aleksom Lukićem i Predragom Počekom, direktorom Investiciono razvojnog fonda Crne Gore.

 

Milić će sa njima, kako je saopšteno iz SNP-a, razgovarati o zahtjevima radnika ''Metalca'' iz Nikšića, koji štrajkuju glađu od 18. decembra prošle godine.

Radnici su Miliću već kazali da traže isplatu zaostalih zarada, uplatu zaostalih poreza i doprinosa i pokretanje proizvodnje.

Milić je ocijenio da je nevjerovatno da kompanija, sa takvom reputacijom kao ''Metalac'', dođe u tešku situaciju, kao i da je nedopustivo da radnici moraju da se, štrajkom glađu, bore za svoja prava i egzistenciju porodica.

Lider SNP-a kaže da je nikšićka fabrika, nakon pada garancija IRF-a, državna imovina i da neće biti teško naći tržište za njihove proizvode u Crnoj Gori i u inostranstvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније