Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

О.З. [ Mina-biznis ]

29. 12. 2022. 15:33 >> 15:30

OD 4. JANUARA

Akcize na benzin i gasna ulja umanjene 15 odsto

Vlada je danas usvojila Predlog izmjene odluke o umanjenju iznosa akcize za promet bezolovnog benzina i gasnih ulja, kojom se predlaže njeno umanjenje za 15 odsto od 4. januara do 27. februara.

Pomenutom odlukom, usvojenom na predlog Ministarstva finansija, se propisuje umanjenje visine akcize za bezolovni benzin i gasna ulja, koja će za bezolovni benzin iznositi 467 eura na hiljadu litara, a za gasna ulja 374 eura na hiljadu litara.

“Zbog trenutne stabilizacije cijena naftnih derivata na svjetskom tržištu, Ministarstvo finansija i Vlada su se opredjelili za postepeno umanjenje akcize do nivoa od 15 odsto uz napomenu da će, ukoliko se nastave poremećaji na tržištu koji bi doveli do značajnog povećanja cijene naftnih derivata, predložiti zakonom propisanu mogućnost umanjenja do 50 odsto”, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva finansija je saopšteno da se procjenjuje da će maksimalni fiskalni uticaj po osnovu predložene akcize i poreza na dodatu vrijednost (PDV) na mjesečnom nivou iznositi oko dva miliona eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније