Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Бојана Деспотовић, ТВЦГ

02. 03. 2023. 15:30 >> 15:33

ASOCIJACIJA MENADžERA

Privrednici traže dodatne dogovore o porezu na ekstraprofit

Predstavnici Asocijacije menadžera na sastanku sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem su istakli da nije dobro donositi ovakav poreski zakon, kakav je novi zakon o porezu na ekstraprofit, jer ima velikog uticaja na privredu. Načelno je dogovoreno da se produži rok za javnu raspravu o predloženim rješenjima, kako bi privrednici bili više uključeni u proces donošenja zakona.

Kako su istakli Vlada i privrednici se moraju dogovarati o poreskim reformama.

Na sastanku ministra i predsjednika Asocijacije Budimira Raičkovića, traženo je da se malo bolje sagledaju svi aspekti ovih promjena i načelno je dogovoreno da se produži rok za javnu raspravu o zakonu.

Privrednici su takođe, tražili da se poooštre kaznene politike za sivu ekonomiju, jer su uvijek na meti oni koji rade legalno.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније