Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

10. 04. 2024. 14:01 >> 14:00
Čitaj mi:

ASOCIJACIJA MENADŽERA

Iskoristiti prostor za unapređenje poslovne saradnje Njemačke i Crne Gore

Crna Gora ima izuzetan potencijal u sektoru energetike, kao i oblastima proizvodnje zdrave hrane i voda, saopštili su iz crnogorske Asocijacije menadžera (AMM) i dodali da bi u tom kontekstu saradnja sa njemačkom privredom bila od izuzetnog značaja.

Iz AMM su saopštili da je ambasador Njemačke, Peter Felte, posjetio tu asocijaciju, gdje se sastao sa predstavnicima njenog rukovodstva, predsjednikom Budimirom Raičkovićem, izvršnom direktoricom Anđelom Radosavović i predsjednikom Skupštine Slavoljubom Popadićem.

Predstavnici Asocijacije upoznali su Feltena sa aktivnostima koje sprovode i obavijestili ga o izboru najuspješnijih menadžera/ki, preduzetnika/ca i poslodavaca, čija se centralna svečanost dodjele nagrada održava 8. maja na Imanju Knjaz.

Raičković je ocijenio da Crna Gora mora još brže i aktivnije raditi na profesionalizaciji, meritokratiji i reformi javne uprave.

„Posebno se osvrnuo na problem visokog trgovinskog deficita, uz ocjenu da Crna Gora ima izuzetan potencijal u sektoru energetike, kao i oblastima proizvodnje zdrave hrane i voda. U tom kontekstu bi saradnja sa njemačkom privredom bila od izuzetnog značaja, kako u orgnizacionom tako i u tehnološkom pogledu“, navodi se u saopštenju.

Predstavnici AMM prostor za saradnju vide i na polju digitalne transformacije, vještačke inteligencije i primjene novih tehnologija, kroz dva odbora Asocijacije koji pokrivaju te oblasti.

Iz AMM su ocijenili i da bi njemačke kompanije mogle da razmotre mogućnost uključenja u privatizacije koje su aktuelne u Crnoj Gori, što bi moglo da donese višetruke benefite kako za kompanije, tako i za zaposlene.

Felten je pozitivno ocijenio saradnju Ambasade i AMM-a u prethodnom periodu, navodeći da bi trebalo preći na neke konkretne aktivnosti, posebno na polju povezivanja menadžera Njemačke i Crne Gore.

On se složio da postoji potencijal za unapređenje privredne saradnje, ali da treba raditi na otklanjanju različitih biznis i administrativnih barijera koje usporavaju tu saradnju.

Felten je takođe iskazao interesovanje za projekat koji je pokrenula AMM, a tiče se formiranja Asocijacije liderki Crne Gore, koja uskoro treba da održi konstitutivnu sjednicu Upravnog odbora.

„Obostrano je zaključeno da potencijali i mogućnosti poslovne i privredne saradnje nijesu u dovoljnoj mjeri iskorišćeni i da će obje strane, u skladu sa svojom pozicijom, dati svoj doprinos za unapređenje“, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније