Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 04. 2023. 22:20 >> 22:28

ĐURIŠIĆ

"Treba obustaviti konkurs za izbor izvršnog odbora ToMontenegra"

Osnivač i dugogodišnji direktor kompanije "Montenegro erlajns" Zoran Đurišić kazao je da Vlada Crne Gore treba da obustavi konkurs za izbor izvršnog odbora "ToMontenegra", kako bi se sačekalo da nakon parlamentarnih izbora, nova Vlada i, kako je kazao, stručni i kompetentni odbor direktora nađu kvalitetno i dugoročno rješenje.

Istakao je da smatra da bi bilo necjelishodno da prvog čovjeka bira Odbor direktora koji je kako kaže, nekompetentan. 

Đurišić smatra da je napravljena velika greška sa izborom aktuelnog vršioca dužnosti direktora, te da će izbor koji vrše isti ljudi neminovno biti nova, još veća greška.

"Bez obzira na pozitivni tekst o rezultatu "ToMontenegra" od prije nekoliko dana, neophodno je naglasiti da je odavno prispio trošak od 3 miliona za jedan motor koji se odnosi na „midlshop“, zatim 11-12 miliona, za dva druga motora. Tu je kontinuirani zakup jednog motora koji košta 2500-3000 eura dnevno. Istovremeno, ToMontenegro je rasterećen plaćanja najma za avione, što nije bio slučaj sa MA, pa tu ima značajnije olakšice", kazao je Đurišić.

Poručuje da kada se vrše bilo kakva poređenja i analize, ne smije se zaboraviti izgubljeno tržište koje generiše 30-40 miliona prihoda godišnje, a koje su zbog diskontinuiteta preuzele druge kompanije.

"Mišljenja sam da je, i pored nekih pozitivnih stvari, situacija u 'ToMontenegro' delikatna, čemu su doprinijeli upravo nekompetentni kadrovi u odboru direktora, pa još jednom apelujem da se izbor Izvršnog direktora obavezno odloži", zaključuje Đurišić.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније