Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

29. 01. 2013. 10:37 >> 10:37

UPRKOS KRIZI

Dijaspora poslala 258 miliona eura

Crnogorci na radu u inostransvu za 11 mjeseci prošle godine, zaključno sa novembrom, svojim porodicama su poslali blizu 258 miliona eura.

Iznos novca koji bankarskim kanalima stiže u Crnu Goru povećan je u odnosu na prošlu godinu za blizu 11 odsto, saopšteno je PObjediiz Centralne banke Crne Gore (CBCG).
"Osnovna karakteristika ovih novčanih sredstava je da se, uprkos krizi, iz godine u godinu uvećava njihov priliv u Crnu Goru“, objašnjavaju iz CBCG.
"Tokom jedanaest mjeseci 2012. dotok novca, u obliku kompenzacija zaposlenih, radničkih naknada kao i raznih oblika nasljedstva, poklona i transfera, u Crnu Goru je iznosio 257,8 miliona eura ili 10,7 odsto više nego u istom periodu 2011.“, kazali su iz CBCG.
Najviše novca u našu zemlju stiže iz Srbije, Italije, Njemačke, Grčke i Velike Britanije.
Koliko novca u Crnu Goru pristiže mimo bankarskog sistema ne može se tačno utvrditi.
"Jedan dio sredstava stiže u Crnu Goru tzv. neformalnim kanalima. Za taj dio sredstava biće urađena procjena“, najavili su iz Centralne banke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније