Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ R.B. ]

15. 12. 2023. 13:22 >> 07:09
Čitaj mi:

DOGOVOR SA EPCG

Mujović: Neće biti povećanja cijene struje

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) obezbijediće popust za sve potrošače kako bi se neutralisao uticaj povećanja iznosa računa za krajnje potrošače, a na osnovu zahtjeva CEDIS-a, saopšteno je iz Ministarstva energetike i rudarstva.

"Popust za sve kategorije redovnih platiša je dogovoren, a na prijedlog ministra Mujovića, sa predstavnicima EPCG i važiće sve do 31. marta 2024. godine kada će se nastaviti za sve potrošače do kategorije 500 kw, u šta spada najveći dio potrošača u Crnoj Gori. Na ovaj način, ministar energetike i rudarstva Saša Mijović je anulirao povećanje računa potrošačima po osnovu regulatorno dozvoljenog prihoda CEDIS-a, od 5,63% koji im je odobrila RAE", piše u saopštenju.

Ističu da građani neće osjetiti povećanje cijene struje "zahvaljujući angažovanju ministra Mujovića koji je naišao na razumijevanje EPCG".

Podsjećamo,  ministar je  najavio da će preduzeti konkretne mjere kako bi sa rukovodstvom EPCG našao optimalan model zaštite potrošača i njihovog kućnog budžeta i da je ova odluka rezultat dobre saradnje i razumijevanja izmedju resora energetike i najvećeg energetskog subjekta u državi.

Iz Regulatorne agencije za energetiku ranije je najavljeno da će struja od januara poskupiti za 5,63 odsto.

Unija slobodnih sindikata (USSCG) pozvala je tada Vladu i Elektroprivredu da preduzmu neophodne aktivnosti na zaustavljanju odluke o najavljenom poskupljenju električne energije.

Iz Unije je saopšteno da su zatečeni najavom Regulatorne agencije za energetiku i regulisane komunalne djelatnosti (REGAGEN) o povećanju cijena električne energije od 1. januara naredne godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније