Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

27. 12. 2023. 19:18 >> 19:20
Čitaj mi:

PODRŠKA

Ujedinjena Crna Gora poziva da se prosvjetarima povećaju zarade

Poslanik Ujedinjene Crne Gore Vladimir Dobričanin, zajedno sa koleginicama Jevrosimom Pejović i Radinkom Ćinćur iz posebnog kluba poslanika u Skupštini Crne Gore, danas je podržao prosvjetare u zahtjevima koji su upućeni sa njihovog protestnog skupa održanog pred Skupštinom.

Dobričanin je istakao da Ujedinjena Crna Gora ima razumijevanje za zahtjeve prosvjetara, uostalom, kako je kazao, radi se o poštovanju gradskog kolektivnog ugovora.

"Ističemo da je država dužna, pa samim tim i svaka vlada, da poštuje takav ugovor. Naš zahtjev prema izvršnoj i zakonodavnoj vlasti je da se uradi sve da se prosvjetnim radnicima obezbijedi povećanje zarada od 10% jer je to naš dug prema prosvetarima. Razumijemo težinu ekonomskih prilika, ali obaveza države se moraju sprovoditi bez izgovora", poručuju iz Ujedinjene Crne Gore. 

"Definitivno ne bismo mogli govoriti o bilo kakvim reformama i transformacijama u prosvjetno - obrazovnom sistemu ukoliko ne dođe do značajnijeg povećanja zarada prosvetnim radicima koji su nebrigom bivšeg režima gurnuti na marginu, a obaveza svih vlada od 2020. godine bila je da se položaj prosvetnih radnika upristoji i da budu tretirani na način koji prosvjeta u Crnoj Gori zaslužuje", dodaju iz UCG. 

Poručuju da će svako odlaganje poboljšanja njihovog standarda "nastaviti dubiozu u kojoj se nalazi cjelokupni prosvjetni sistem".

"Pozivamo i aktuelnu Vladu i aktuelnu parlamentarnu većinu da izađemo u susret zahtjevima prosvjetara jer su to ljudi koji su, mogli bismo reći, dominantnom snagom poržali sve promjene u Crnoj Gori, pa i one koje su se desile 30. avgusta 2020 godine. To je naš dug prema vaspitno obrazovnom sistemu, naš dug prema djeci koja se školuju. Nastavnička, profesorska profesija mora biti ponovo najznačanija profesija u državi", zaključuju iz Ujedinjene Crne Gore. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније