Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

M.M.

19. 01. 2024. 10:22 >> 10:25

barske demokrate

"Lekovićeva istrajnost barskom budžetu donijela istorijski rekord"

Barske Demokrate pozdravile su razrješenje decenijskog spora između Opštine Bar i investitora na Maljeviku "Sonube Montenegro".

"U opštinsku kasu slilo se skoro 20 miliona eura što je rezultat postupka prinudne naplate neizmirenog iznosa naknade za komunalno opremanje zemljišta na Maljeviku koji se vodio pred Javnim izvršiteljem Veselinom Šćepanovićem, a na osnovu pravosnažne i izvršne presude Osnovnog suda u Baru P.br.277/2013 od 28. juna 2013. godine sudije Olivere Marković, kojom je investitor odnosno kompanija “Sonuba Montenegro” DOO, koju jedno vrijeme zastupala i Ana Kolarević, bila u obavezi da Opštini Bar isplati 9.345.710,05 eura, bez pripadajućih kamata", navode u saopštenju. 

Ističu da do okončanja ovog postupka vjerovatno nikada ne bi ni došlo da odbornik, a sada i poslanik Momčilo Leković nije kontinuirano istrajavao na poštovanju pravosnažne sudske presude, protiveći se, kako su kazali, štetnom sporazumu iz 2019. godine koji je podržala lokalna vlast i čvrsto vjerujući da pravda i u ovom "otpisanom" slučaju ipak može pronaći svoj put.

"Za razliku od političkih oponenata u lokalnoj vlasti koji su u startu poslušnički dizali ruke protiv interesa grada u slučaju Maljevika, nekih drugih koji prosto nijesu vjerovali, trećih koji su bili potpuno nezainteresovani, a naročito onih četvrtih koji su sve radili da do ove naplate nikad ne dođe, odbornik Leković je od samog početka pa sve do samog kraja, hrabro i bez ustezanja, svim dozvoljenim sredstvima i na svim mjestima ukazivao na potrebu poštovanja pravosnažnosti presude koju je hrabro donijela sudija Olivera Marković, a koja je kasnije potvrđena na svim instancama i postala izvršna. U svemu tome poslednjih godina imao je pomoć i podršku svojih kolega iz kluba odbornika, ali i ostalih opozicionih odbornika koji su časno istrajavali u ovoj namjeri", istakli su iz Demokrata. 

Čestitali su i zahvalili se na doprinosu i opštinskom pravnom timu koji je, kako kažu, deceniju vodio pravnu bitku, te hrabrim opštinskim službenicima koji su istrajavali, javnom izvršitelju, kao i svima koji su svojim angažovanjem učinili da Bar dobije ovaj spor.

"I zaista, do 2020. godine bila je to možda i borba sa vjetrenjačama, da bi se promjenom političke klime, a naročito promjenama u institucijama i njihovim oslobađanjem, prije svega tužilaštva, ova borba pretvorila u istorijsku pobjedu. Zato danas, na opšte iznenađenje i čelnici Opštine Bar, u svom tom magnovenju, "milionskoj groznici", euforiji i pravom čudu koje ih je zadesilo, po drugi put u tri godine polažu kamen temeljac za izgradnju istog Trga u Sutomoru, slaveći pritom ovaj enorman prihod", navode u saopštenju. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније