Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

MINA [ M.V. ]

27. 01. 2024. 21:06 >> 21:06

NAFTNO TRŽIŠTE

Saudijska Arabija smanjila dnevnu proizvodnju na više od milion barela

Na globalnom naftnom tržištu postoji blagi višak tog energenta, saopštio je direktor ruske naftne kompanije Gazprom Neft, Aleksandr Dyukov.

On je ocijenio da će nova smanjenja isporuke nafte, koja od početka ovog mjeseca sprovode OPEC i njegovi saveznici, dovesti do uravnoteženosti stanja na tržištu, prenosi Biznis.ba.

U novembru su OPEC i njegovi saveznici postigli saglasnost da smanje dnevnu proizvodnju na 2,2 miliona barela u prvom kvartalu ove godine. Saudijska Arabija je smanjila dnevnu proizvodnju na više od milion barela.

OPEC i njegovi saveznici održaće sastanak na ministarskom nivou 1. februara.

Izvori iz naftnog kartela navode da će na sastanku najvjerovatnije biti donesena odluka o nivou proizvodnje za april i kasniji period.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније