Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.Č.J. [ Mina ]

12. 02. 2024. 11:17 >> 11:16
Čitaj mi:

PRVA POSJETA

Predsjednica EBRD-a od srijede u posjeti Crnoj Gori

Predsjednica Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), Odile Renaud-Basso, boraviće do srijede u posjeti Crnoj Gori.

Renaud-Basso, kojoj je to prva posjeta Crnoj Gori, rekla je da to država u kojoj je od obnavljanja njene nezavisnosti EBRD postigla izuzetne rezultate.

„Crna Gora je za nas važna investiciona destinacija u koju smo do sada uložili više od 800 miliona eura kroz 86 projekata. Samo prošle godine je EBRD uložila 80 miliona u Crnu Goru i mobilisala 25 miliona za podršku investicijama u javnom i privatnom sektoru”, navela je Renaud-Basso.

Ona je najavila da će tokom posjete ponoviti da će EBRD pružiti podršku Crnoj Gori i sprovođenju neophodnih reformi i investicija u pravcu pridruživanja EU u skladu sa strateškim prioritetima banke, kao što su plan zelene tranzicije, poboljšanje kapaciteta privatnog sektora i povezanosti, uključujući prekogranični transport, energetiku i digitalnu povezanost.

Renaud-Basso će tokom posjete imati sastanke na najvišem nivou sa predstavnicima Vlade i predsjednikom. Između ostalih, ona će se sastati sa predstavnicima civilnog društva i postojećim klijentima iz privatnog sektora, uključujući lokalne banke, kako bi razgovarali o daljoj podršci privatnom sektoru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније