Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Milena Đurović-Stanojević/P.R.

01. 04. 2024. 12:20 >> 22:41
Čitaj mi:

VUJOVIĆ APELOVALA

Vlada da što prije odgovori na zahtjeve radnika "Košute"

Predstavnica bivših radnika Industrije modne obuće "Košuta" sa Cetinja, Dijana Vujović, apelovala je na Vladu da što prije odgovore na njihove zahtjeve i počnu pregovore.

Bivši radnici "Košute" ponovo su u podne blokirali saobraćaj na Kruševom ždrijelu prema Podgorici.

Danas su predali novi zahtjev Vladi Crne Gore vezano za potrživanja za zarade i povezivanje radnog staža.

"Nema potrebe da se ovi protesti politizuju jer smo mi protestvovali i ranije za vrijeme bivših Vlada. Sada smo samo predali novi zahtjev sa konačnim brojem radnika, koji je 593 za isplatu zarada za koje je potrebno dva miliona i 800 hiljada eura", navela je Vujović.

Pravni zastupnik radnika Petar Martinović je podsjetio da već šest nedjelja protestuju i očekuju da će neko imati sluha za njihove zahtjeve.

"Za šest nedjelja bi se ratovi završili i sklopilo primirje, a ne sklopio sporazum koji je vezan za radnike nekadašnje Košute. Mi ćemo do petka čekati odgovor od Vlade i nadamo se da će nas neko pozvati i da ćemo sjesti za sto i dogovoriti neko rešenje", rekao je Martinović.

Blokada saobraćaja trajaće do 16 sati.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније