Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

B.B.

18. 04. 2024. 16:08 >> 16:08
1
Čitaj mi:

ODOVIĆ - NAĐEŠI

Mađarska zainteresovana za valorizaciju Velike plaže

Ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Janko Odović sastao se sa mađarskim ambasadorom u Crnoj Gori, Jožefom Neđešijem, kako bi se razgovaralo o značaju bilateralnih odnosa za obije zemlje.

Ministar Odović je, kako navodi u saopštenju, naglasio odličan odnos Crne Gore i Mađarske, pri čemu je kao jedan od glavnih prioriteta istakao put Crne Gore ka punopravnom članstvu u Evropskoj Uniji. Ukazao je na važnost očuvanja i unapređenja zajedničkih interesa, pogotovo revitalizacije željezničke pruge Beograd-Bar, što je ključno za dalji razvoj Luke Bar, vitalnog resursa Crne Gore.

Ministar je izrazio vjerovanje da ćе izgradnja auto-puta Bar-Boljare dodatno povezati Crnu Goru i Mađarsku. Razgovarano je i o važnosti inovacija za budući razvoj Crne Gore.

Odović je ambasadora Neđešija upoznao i sa planiranim projektima Vlade Crne Gore, među kojima se izdvajaju izgradnja upravno-administrativnog centra i mogućnost projekta "pametnog grada", gdje je prepoznata saradnja sa mađarskom kompanijom „4iG“ sa kojom je Vlada Crne Gore potpisala sporazum, a Ministarstvo je održalo sastanak povodom toga.

Na sastanku je dotaknuta i tema Instituta "Dr Simo Milošević" u Igalu, gdje je ministar Odović naglasio posvećenost Vlade Crne Gore planu spašavanja Instituta, s obzirom na njegov značaj za sve građane Crne Gore.

"Ambasador Neđeši je potvrdio kontinuiranu podršku Mađarske Crnoj Gori u različitim sektorima, kao što su bankarstvo, telekomunikacije i turizam. Izrazio je i veliko interesovanje mađarskih investitora za dodatna ulaganja u turističke sektore, čime bi se doprinijelo produbljivanju ekonomske saradnje dviju zemalja. U tom kontekstu, razgovarano je i o valorizaciji Velike plaže u Ulcinju, mogućnostima produženja turističke sezone kroz nove privredne aktivnosti i rekonstrukciji starih hotela u državnom vlasništvu", navode u saopštenju.

Sagovornici su se saglasili da ćе kontinuirana saradnja i dobra komunikacija učiniti veze Crne Gore i Mađarske još snažnijim, na prosperitet obije zemlje i njihovih građana. Ministar Odović je zaključio sastanak izražavanjem zahvalnosti ambasadoru Neđešiju na podršci Mađarske Crnoj Gori na putu ka EU.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније