Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

A.M. [ Portal RTCG ]

26. 04. 2024. 10:38 >> 10:38
Čitaj mi:

martinović - boljević

Javnim konkursom preko 1,4 miliona eura za nabavku komunalne opreme i projekte iz oblasti e-mobilnosti

Fond za zaštitu životne sredine raspisaće u ponedjeljak (29. aprila) četira Javna konkursa za nabavku komunalne opreme i projekte iz oblasti e-mobilnosti, sa ukupnim budžetom od 1.400.000 eura.  

 

To je dogovoreno na radnom sastanku ministra turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimira Martinovića i direktora Eko – fonda Draška Boljevića.

Kako je saopšteno, predviđeno je da se iznos od 1.100.000 eura utroši na nabavku komunalne opreme, pokretne i nepokretne, a ostatak, od 300.000,00 eura za projekte iz oblasti e-mobilnosti, namijenjene privrednim subjektima i fizičkim licima.

Sagovornici su se usaglasili da je dinamika i način raspisivanja predviđenih konkursa, u potpunosti usklađen sa potrebama jedinica lokalnih samouprava, privredom i građanstvom, čime će 2024. godina biti u znaku snažnije uloge Eko-fonda, kao implementacione jedinice u koordinaciji sa resornim Ministarstvom.

Martinović i direktor Boljević izrazili su zadovoljstvo stepenom dosadašnje saradnje, uvjereni da će i u perspektivi ona biti na najvišem nivou.

“Sa zadovoljstvom pozdravljam usvajanje Programa rada Eko-fonda i ističem značaj svih elemenata koji su u njemu sadržani, a koje smo ocijenili kao izrazito kvalitetnim”, saopštio je Martinović.

Poručio je da uloga Ministarstva nije samo ključna, već i najodgovornija, kada su u pitanju očuvanje prirodnih resursa i zaštita životne sredine.

“Program rada Eko-fonda, koji je usvojen na Vladi, predstavlja važan korak ka očuvanju životne sredine i podsticanju održivog razvoja, koji je od vitalnog značaja za dugoročni prosperitet Crne Gore kao ekološke države. Resorno Ministarstvo prepoznaje neophodnost sinergije i potrebe za intersektorskom povezanošću u projektima koji se odnose na zaštitu životne sredine, te podržava sve inicijative koje doprinose očuvanju prirodnih bogatstava”, istakao je direktor Boljević.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније