Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

28. 07. 2014. 11:40 >> 11:40

CRNOGORSKI PROSJEK

Za osiguranje imovine 7 eura mjesečno

Crnogorci u prosjeku za osiguranje imovine izdvajaju svega sedam eura, što je znatno manje od evropskog prosjeka.

 

 

Izvršni direktor Nacionalnog biroa osiguravača Crne Gore Boris Šaban saopštio je prosječan stanovnik Crne Gore iznosi za sve premije osiguranja 117,19 eura godišnje.

„Prosječno se, po stanovniku u Crnoj Gori, za osiguranje imovine izdvaja svega 7 eura, dok sa druge strane, prosječni Evropljanin troši na osiguranje imovine 530 eura“, kazao je Šaban.

Inače, dolaskom ljeta i sezone godišnjih odmora većina građana svoje kuće i stanove na duže ili kraće vrijeme ostavlja praznima. To je ujedno, pokazuju policijske statistike, doba kad provalnici najćešće vrebaju na prazne i nezaštićene stambene prostore kako bi neometano uzeli plijen.

„Ne izazivajte sreću kad je zaštita imovine u pitanju, jer je cijena osiguranja zanemariva u odnosu na rizike kojima je imovina svakodnevno izložena. Bolje je opredijeliti se za neko osiguranje imovine iz odlične ponude na tržištu osiguranja u Crnoj Gori nego se opredijeliti za rizik da kada se vratite s godišnjeg i otkrijete da vaš stan nije više onakav kakvog ste ga ostavili i pritom nisu samo provalnici problem, nego i pucanje cijevi, problemi sa strujom, požari i slične nezgode koje mogu izazvati ozbiljne štete. Na osiguranje, nažalost, većina građana gleda kao na trošak, pogotovo u sadašnjoj krizi u kojoj je važan svaki euro. Imovinska osiguran spadaju u red ugovornih osiguranja i stvar su lične odluke. Njima se može osigurati sva pokretna i nepokretna imovina koj prijeti uništenje ili oštećenje od različitih opasnosti, kao što su požar, oluja, udar groma, potres, lom, poplava, izliv vode i td.“, kazao je on.

Osiguranje jeste trošak, ali kad je riječ o osiguranju imovine, taj je trošak zanernariv u odnosu na rizike kojima se izlaže većina građana. Tim prije što je riječ o relativno jeftinim i prihvatljivim osiguranjirna.

„Ponude crnogorskih osiguravajućih društava za osiguranja imovine su cjenovno vrlo prihvatljive, posebno kada se ima u vidu da su minimalne cijene osiguranja kuća-stan, sada čak manje od jednog eura po kvadratu za godišnju polisu osiguranja, a osiguravajuća društva omogućavaju i plaćanje u ratama“, zaključuje Šaban.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније