Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

30. 10. 2014. 07:49 >> 07:46
22

VLADA I KINEZI POTPISUJU

Danas ugovor o kreditu za autoput

Ugovor o finansiranju i projektovanju prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare (Smokovac- Mateševo), između Vlade Crne Gore i Kineske "Exim" banke biće potpisan danas u Podgorici.

Projektovanje i izgradnja prioritetne dionice autoputa Bar-Boljare koštaće 809,6 miliona eura.

Od te sume 85 odsto sredstava biće obezbijeđeno iz kredita "Exim" banke. Ranije je saopšteno da je kredit ugovoren sa rokom otplate od 20 godina uključujući šestogodišnji period odlaganja početka otplate odnosno grejs period. Godišnja kamatna stopa dogovorena je u visini od 2 odsto. Preostalih 15 odsto sredstava obezbijediće Država.

Autoput Bar-Boljare je najveći i najsloženiji projekat izvođen u našoj zemlji.

Ukupna dužina autoputa od Bara do Boljara je 169,2 km, a prioritetna i najteža dionica Smokovac-Mateševo duga je 41 km od čega više od 17 km otpada na tunele, 3 km na mostove i gotovo pola kilometra na vijakdukte.

Nakon potpisivanja, slijedi upoznavanje Parlamenta sa sadržajem ugovora i usvajanje zakona o autoputu poslije čega radovi mogu da počnu.

Zoran Leković, Televizija Crne Gore

Пратите нас на

Коментари22

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније