Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

26. 11. 2014. 08:50 >> 08:47

POSTIGNUT DOGOVOR

Otkup duvana od 4. decembra

Proizvođači duvana i Novi duvanski kombinat (NDKP) postigli su, kako je saopšteno, dogovor oko otkupa duvana iz ovogodišnjeg roda, koji bi trebalo da počne 4. decembra, a prošlogodišnji dug je isplaćen.

Predsjednik Udruženja proizvođača duvana, Hamdija Ljuljković kazao je Pobjedi da su imali više sastanaka sa čelnicima NDKP-a i da je tražio da se ne otkupljuje ovogodišnji duvan, prije nego li menadžment DKP-a ne obezbijedi novac.

“Rod duvana ove godine biće otkupljivan shodno dogovoru i vremenskim prilikama. Okvirni termin će biti 4. decembar, dok će isplata biti podijeljena u dvije rate. Prva rata će biti isplaćena od 12. do 20. decembra, dok je za isplatu druge rate predviđen rok od kraja januara do 5. februara naredne godine”, rekao je Ljuljković.

On je dodao da vjeruje u potpisani ugovor između predstavnika proizvođača duvana i menadžmenta NDKP jer, kako je kazao, u ugovoru je Duvanski precizirao da će se pridržavati termina isplate.

“Ove godine ima za prodaju oko 50 tona duvana, što je 20 tona manje od prošlogodišnje proizvodnje, a uzrok je grad koji je nanio veliku štetu proizvođačima. Cijena duvana će biti 2,1 eura, mada će varirati u zavisnosti od njegove klase. Novina je što će nam ove godine NDKP dodati po deset centi za kilogram i to svim proizvođačima, bez obzira na kvalitet i klasu”, precizirao je Ljuljković.

Izvršni direktor NDKP, Slavoljub Vukašinović, potvrdio je da je sklopljen ugovor za prodaju duvana.

“Stopiraćemo nabavku duvana iz zemalja regiona: Makedonije, Hrvatske, Srbije i Bosne, jer smo sklopili ugovor sa Udruženjem proizvođačima duvana Crne Gore. Tačno je da ćemo isplaćivati novac u dvije rate, važno je da otkup počne na njihovo i naše zadovoljstvo”, naveo je Vukašinović.

Na pitanje može li se desiti da isplata duga ne bude realizovana ukoliko se Duvanski proda, kako je pisano u nekim medijima, Vukašinović je odgovorio da do toga ne može doći.

“Tender za prodaju NDKP-a bi trebalo da bude objavljen do kraja ove sedmice. Bez obzira što će se desiti sa nama, novac proizvođačima će biti isplaćen. Što se tiče tendera bilo je više zainteresovanih i to kompanija iz Poljske, Austrije i Bugarske, međutim najviše interesovanje je pokazala Fabrika duvana iz Mojkovca. Lično bih volio da se Duvanski proda sjutra, nego da sačekamo tender”, zaključio je Vukašinović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније