Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 03. 2015. 23:45 >> 23:41

NOVO ZADUŽENJE

Prodati zapisi za 21 milion eura

Na četvrtoj ovogodišnjoj aukciji prodati su državni zapisi sa rokom dospjeća od 182 dana za 21,23 miliona eura, više nego što je bila nominalna ponuda.

Ukupan iznos dostavljenih ponuda bio je 21,23 miliona eura, koliko je i prodato po prosječnoj stopi prinosa od 1,5 odsto. Ukupna nominalna vrijednost emisije državnih zapisa je 8,5 miliona eura.

Rok dospjeća zapisa je 182 dana, odnosno 2. septembar ove godine.

Ove godine su, prije današnje, održane tri aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća od 182 dana. Prošle godine je održano 12 aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća 182 dana i tri sa rokom dospjeća od 91 dan.

U 2013. godini održano je ukupno 14 aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća od 182 dana i četiri sa rokom dospjeća od 91 dan. U 2012. godini održano je 11 aukcija državnih zapisa sa rokom dospjeća od 182 dana. Održane su i dvije aukcije zapisa sa rokom dospjeća od 91 dan.

Zapisi se prodaju kao diskontovane hartije, metodom aukcije, po cijeni nižoj od nominalne vrijednosti, dok se otplaćuju po nominali na dan dospijeća. Razlika između nominalne vrijednosti i kupovne cijene predstavlja zarađenu kamatu na investiciji.

Ministarstvo finansija obavezno je da na dan dospijeća isplati obaveze po emitovanim državnim zapisima.

(Mina-business)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније