Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

09. 03. 2015. 19:24 >> 19:18
1

SUĐENJE MENADŽERIMA

Ljumovićeva negirala krivicu

Bivši generalni direktor Crnogorske komercijalne banke (CKB), Milka Ljumović, koja je optužena za zloupotrebu službenog položaja, negirala je danas krivicu i navode iz optužnice, nazivajući je zlonamjernom i monstruoznom.

U podgoričkom Višem sudu danas je počeo glavni pretres, a optuženi su, pored Ljumović, i bivši menadžeri CKB-a, Bose Tatar, Jelica Petričević, Dubravka Pavićević, Veliša Radunović i Gorica Vujisić.

„Ne smatram se krivom i tvrdim da je optužnica zlonamjerna, neistinita i monstruozna“, rekla je Ljumović tokom iznošenja odbrane.

Ona je kazala da neće odgovarati na pitanja tužilaca i predstavnika banke, jer su, kako je navela, sa Televizijom Pink i dnevnim listom Pobjeda organizovali genocid nad njom i njenom porodicom.

 Bivši menadžeri su optuženi za zloupotrebu službenog položaja, a terete se da su odobravali kredite bez pokrića, čime su nanijeli štetu OTP banci, vlasniku CKB, od 6,92 miliona EUR.

„Zakon o bankama ne obavezuje banke koja sredstva obezbjeđenja će da uzimaju prilikom odobravanja kredita. To je stvar banke i njene kreditne politike i to nije krivično djelo. Banke samostalno kreiraju interne procedure i pravila za odobravanje kredita u skladu sa kreditnom politikom banke i praksom“, objasnila je Ljumović.

Prema njenim riječima, šest kredita iz optužnice su odobreni u skladu sa zakonitim procedurama na način kako su odobreni i svi drugi krediti u kreditnom portfoliju banke za posmatrani period, kojih je bilo 300 hiljada, što je u finansijskom izrazu oko tri milijarde EUR.

„Svi oni su imali odluke kreditnog odbora, primarna sredstva obezbjeđenja, mjenicu sa mjeničnim ovlašćenjem i nalog za naplatu i svi su prijavljeni kod Centralne banke (CBCG)“, rekla je Ljumović.

Prema njenim riječima, krivično djelo ne postoji i tvrdnja u optužnici o namjeri da se banci njihovim odobravanjem načini šteta je apsurdna, besmislena i velika izmišljotina.

„Ovaj tužilac goni čovjeka i ljude, a krivična djela izmišlja“, ocijenila je Ljumović.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније