Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business ]

27. 03. 2015. 08:57 >> 09:07

DOGOVORENO NA SASTANKU

Vlada će povezati staž radnicima Duvanskog

Vlada će preuzeti obavezu povezivanja radnog staža za radnike Duvanskog kombinata (DKP) u stečaju, dogovoreno je na sastanku stečajnog upravnika sa ministrima finansija i poljoprivrede i ruralnog razvoja, Radojem Žugićem i Petrom Ivanovićem.

 

Predsjednik tenderske komisije Branko Vujović rekao je za Dan da je dogovoreno da Vlada preuzme obavezu da se radnicima DKP-a poveže radni staž kroz kompenzaciju koja je od ranije usaglašena sa Poreskom upravom, obavezama koje ima Vlada prema tom preduzeću, kao i njenim potraživanjima.

Vujović je kazao da će danom potpisivanja ugovora o upravljanju sa mojkovačkom kompanijom Montenegro duvankomerc, u kojoj je izvršni direktor Dragomir Begović, DKP biti likvidiran.

“U tom momentu prestaće radni odnos svim radnicima DKP-a i steći će se uslovi da se kroz povezivanje radnog staža i isplatu otpremnina riješi pitanje viška radnika”, objasnio je Vujović.

Zaključak sa sastanka koji je održan u četvrtak će, prema nezvaničnim informacijama, u formi konretnog predloga resornih ministarstava, biti dostavljen Vladi na razmatranje, najvjerovatnije do naredne sjednice.

Vujović je saopštio da je procjena da će biti 112 radnika koji su višak.

On je dodao da će se radnici u ponedjeljak sastati sa potencijalnim kupcem DKP-a, predstavnicima Montenegro duvankomerca.

Na tom sastanku će se razgovarati o zahtjevima radnika, kao i planovima potencijalnog kupca vezano za angažovanje radnika u Novom duvanskom kombinatu Podgorica (NDKP).

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније