Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina busness

11. 06. 2015. 16:30 >> 16:24
1

TANILIR O TOŠČELIKU

Nastaviće se pregovori sa otpuštenima

Dijalog o deset otpuštenih radnika Željezare Tosčelik, biće nastavljen, saopštio je ambasador Turske, Mehmet Niyjazi Tanilir koji očekuje zadovoljavajuće rješenje za obje strane. Na pitanje da li će biti uvažen zahtjev radnika za vraćanje na posao, Tanilir je odgovorio da je ta tema aktuelna već mjesec, ali da, s obzirom na to da je riječ o privatnoj firmi, o tome ne može da govori.

Tanilir je danas posjetio Opštinu Nikšić sa kojom, kako je kazao, ima dobru saradnju. 

Današnja posjeta, za koju, kako je kazao Tanilir, nije postojao poseban razlog, bila je zakazana u 12 sati, kada su novinari, shodno pozivu lokalne uprave, mogli snimiti kadrove. Nakon sastanka trebalo je da uslijede izjave za medije Tanilira i gradonačelnika Opštine Nikšić, Veselina Grbovića.

Tanilir je sa saradnicima kasnio oko pola sata, a nakon jednosatnog sastanka i čekanja novinara na najavljene izjave, protokol je izmijenjen. 

Grbović nije ni izašao iz kabineta, a Tanilir je sa saradnicima namjeravao da prođe, ali se, na insistiranje okupljenih novinara, predomislio i dao izjavu. 

„Za današnju posjetu nije postojao poseban razlog, ali kada sam u Nikšiću, želio sam da se vidim i sa predsjednikom Opštine sa kojim imam dobru saradnju. U toku je procedura za bratimljenje grada Osmani u Turskoj sa Nikšićem, o čemu smo i danas razgovarali. Vjerovatno ćemo u toku narednih mjeseci potpisati i protokol o saradnji ta dva grada, a turski investitori će tokom posjete Nikšiću sagledati mogućnosti ulaganja“, rekao je Tanilir. 

On je nakon sastanka u Opštini, boravio i na Filozofskom fakultetu sa kojim, kako je kazao, imaju dobru saradnju i sa čijom upravom će razgovarati o pripremama za otvaranje katedre za turski jezik. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније