Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Radio Jadran ]

01. 07. 2015. 15:31 >> 16:07
2

RADNICI BRODOGRADILIŠTA

Radikalizovaće protest, ako ne dobiju zarade

Radnici Jadranskog brodogradilišta Bijela, u koje je danas uveden stečaj, traže povezivanje radnog staža za pet i po godina, kao i da im se isplate zarade za mart, april, maj i jun, po zarađenim uslovima.

Na vijest o uvođenju stečaja u Jadransko brodogradilište Bijela jutros su se ispred ulaza kompanije okupili radnici, koji su preko Sindikalne organizacije uputili zahtjeve Ministarstvu finansija.

Na upravo završenom presu Sindikata saopšteno je da radnici traže povezivanje radnog staža za pet i po godina, ali po ostvarenim zaradama kao i da im se isplate plate za mart, april, maj i jun, ali ne po stečajnim nego zarađenim uslovima. S obzirom da je najavljen sastanak u petak u Ministarstvu finansija radnici će sačekati njegov ishod i odgovor na zahtjeve. Ukoliko ne budu zadovoljni i odgovori budu negativni preduzeće radikalnije poteze. Do tada će se svakodnevno okupljati ispred kapije Brodogradilišta.

Na presu se čulo da su do sada radnici brodogradilišta bili tolerantni, strpljivo čekali da se obavi kvalitetna privatizacija, ali kako to nije uspjelo, više neće imati mnogo razumjevanja za odlaganje njihovih zahtjeva. Naveli su i da im nije potrebna podrška političkih partija, već konkretna podrška Vlade, jer se ni do sada nisu bavili politikom nego sopstvenim radom, te da ih niko nije pitao kako im je.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније