Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

03. 08. 2015. 15:43 >> 15:35
5

BORANČIĆ O NOVIM ZAKONIMA

Popraviće ekonomski položaj građana

Usvajanjem seta ekonomskih zakona u posljednjem dijelu proljećnog zasijedanja Skupštine Crne Gore sproveden je veliki dio ekonomskog programa Liberalne partije, ali i značajno olakšan ekonomski položaj građana i građanki, ocijenio je portparol Liberalne partije (LP) Ammar Borančić.

Skupština je, na prijedlog LP, usvojila, Zakon o ličnom stečaju potrošača, koji, kako je naveo Borančić, daje mogućnost svim potrošačima, odnosno građanima Crne Gore za novi početak u slučaju kada imaju određene finansijske obaveze koje ne mogu izmiriti.

"Ovaj Zakon predviđa olakšani, vansudski, postupak rješavanja finansijskih sporova, ali i garantuje dužniku osnovnu finansijsku i stambenu sigurnost kao i mogućnost oslobađanja dijela duga pod određenim uslovima", poručio je Borančić.

Skupština je, podsjeća, nedavno usvojila i Zakon o zaštiti potrošača korisnika finansijskih usluga.

"Posebna važnost ovog Zakona je to što će detaljno regulisati oblast koja je, zbog mogućnosti proizvoljnog tumačenja postojećih normi, godinama produkovala probleme ogromnom broju građana i građanki koji, s druge strane, nijesu imali efektivne mehanizme pravne zaštite", smatra on.

Skupština je usvojila i inicijativu koja omogućava novčane nadoknade majkama sa troje i više djeće i najmanje 15 godina radnog staža za koju je, isitiče, LP od 2012. do 2015. prikupila preko šest hiljada potpisa.

"Set ekonomskih i socijalnih zakona koje su kreirali stručni timovi Liberalne partije će, vjerujemo, značajno doprinijeti poboljšanju ekonomskog položaja građana i većoj izvijesnosti i sigurnosti njihovog daljeg rada i privređivanja. Ovo je posebno važno u trenutnom, nepovoljnom, ekonomskom ambijentu u kojem se nalazi većina građana, a podaci pokazuju da čak preko 40 hiljada njih ima probleme s finansijskim institucijama. Na ovaj način, Liberalna partija potvrdila je još jednom kvalitet svojih programskih odrednica i ispravnost političkih zalaganja liberala", navodi Borančić u saopštenju.

Dodaje da su u toj partiji ponosni što mogu da kažu da su liberali, uz značajnu podršku građana i građanki, "jedan od rijetkih političkih subjekata koji je u ovom mandatu uspio da ostvari gotovo svako predizborno obećanje i programsko zalaganje" koje su iznijeli pred građane 2012.

"Ovakav trijumf progamskih i političkih odrednica Liberalne partije Crne Gore, a u ovako kratkom roku, jasna je poruka i onima koji raznoraznim anketama i istraživanjima pokušavaju da minimalizuju značaj politike crnogorskih liberala. Liberali su utemeljena, moderna i progresivna snaga u Crnoj Gori koja će, uz pomoć građana, snažnije nego ikada, nastaviti da sprovodi svoju politiku zajedno sa onim političkim subjektima koji dijele identična programska i politička uvjerenja", zaključio je Borančić.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније