Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

26. 10. 2020. 11:32 >> 16:18
1

RADINOVIĆ

Obustaviti gradnju na Gorici i izbjeći plaćanje naknade

Neophodno je obustaviti gradnju na brdu Gorica što je prije moguće, dok radovi nijesu odmakli, kako bi se izbjeglo plaćanje nadoknade investitorima, kazala je potpredsjednica Odbora SNP Glavnog grada Podgorica Marija Radinović.

"Još jedna potvrda da gradonačelnik Podgorice jedno priča, a drugo radi stigla je i ovih dana. Naime, iako je Ivan Vuković još u februaru izjavio da je potrebno zaštititi brdo Gorica kao omiljeno izletište naših sugrađana, samo osam mjeseci kasnije na Gorici, na putu ka Zagoriču, nadomak Avanturističkog parka, gradi se zgrada sa osam stanova", kazala je Radinović.

Ona navodi da je podgorička uprava na čelu sa gradonačelnikom Ivanom Vukovićem obećala da će zaštititi brdo Gorica, te da će ispitati sva planska dokumenta na tom području.

"Od toga se očigledno odustalo, a interesi investitora još jednom su odnijeli prevagu", kazala je Radinović.

Ona smatra simptomatičnim to što investitori imaju urednu dokumentaciju, ali grade na lokaciji za koju im Glavni grad nije izdao validnu građevinsku dozvolu. Osim toga, kako dodaju, detaljni urbanisitčki plan za tu lokaciju istekao je još 2016. godine.

"Nakon debakla koji je gradska uprava doživjela na području ispod Ljubovića kada je, pod pritiskom javnosti, morala da bude obustavljena gradnja još jednog stambenog objekta u ionako pretrpanom naselju, gradonačelnik Vuković nastavlja sa svojim 'biserima', pa se ovog puta na osnovu davno isteklog i nevažećeg planskog dokumenta izdaju građevinske dozvole i investitorima dopušta gradnja u najljepšim djelovima Podgorice", navodi se u saopštenju.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica smatra da je neophodno obustaviti gradnju na brdu Gorica što je prije moguće, dok radovi nijesu odmakli, kako bi se izbjeglo plaćanje nadoknade investitorima, što se desilo u slučaju Ljubovića.

"Ovakav nedomaćinski odnos prema vrijednim područjima našeg grada ne smije se nastaviti, a gradonačelnik Vuković bi morao dobro da razmisli o svojim narednim potezima kada je u pitanju Gorica, ali i svi drugi djelovi grada gdje su privilegovanim investitorima obećane građevinske dozvole i ostvarivanje unosnih poslova", zaključila je Radinović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније