Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

17. 04. 2021. 10:02 >> 11:28
4

VANDALIZAM

Kradu cvijeće, klupe, lome mobilijar

Krađa cvijeća i ukrasnog bilja sa javnih površina nije rijetka pojava u Glavnom gradu, kazala je PR gradskog preduzeća “Zelenilo” Milica Vukčević.

“Nažalost u prethodnom periodu bili smo svjedoci vandalizma, odnosno otuđivanja sezonskog bilja u ovom konkrenom slučaju lala”, kaže Vukčević, za TVCG.

Na više površina u Glavnom gradu otuđene su lale, najviše sa Bulevara Svetog Petra Cetinjskog, sa kružnog toka u Moskovskoj i Bulevaru Džorđa Vašingtona.

“Naši sugrađani nam nijesu dozvolili da na kvalitetan način završimo uređenje ostrva na Jugozapadnoj obilaznici, pa su tek posađenje biljke otuđili i sada opet moramo da se vraćamo”, kaže Vukčević.

Kaže da po strani stavlja materijanu štetu, a da je najveći problem što se radnici “Zelenila”, moraju da vraćaju i opet uređuju jednom sređene površine.

Do sada je devet parkova pokriveno kamerama, a sa tim projektom će nastaviti, jer je to jedan od načina pronalaska počinilaca.

“Često se dešava da osvanu i polomljene klupe, sprave na dječijim igralištima, pa čak i otuđene cijele klupe. Mi svakoga dana servisiramo otuđeni mobilijar, a pelujemo na naše sugrađane da zajedno sačuvamo ono što ostavljamo budućim generacijam”, poručila je Vukčević.

 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније