Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

[ R.B. ]

11. 09. 2021. 15:33 >> 17:17

VUKOVIĆ U OBILASKU

Nastavlja se realizacija važnih projekata u Zeti

Gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković, obišao je danas nekoliko projekata koji su u proteklom periodu realizovani u Zeti, među kojima su vodovodna mreža u Bistricama, poligon i dječije igralište u Balabanima. Poručio je da se nastavlja sa realizacijom planiranog.

Vuković je naglasio da se u selu Bistrice privodi kraju važan infrastrukturni projekat širenja vodovodne mreže.

„Vrlo sam ponosan na to što je Glavni grad, zajedničkim snagama sa rukovodstvom Opštine Golobovci i uz podršku države u prethodnom periodu, na teritoriji Zete u prethodne tri godine izgradio 21 km novog vodovoda, dok će do kraja godine biti izgrađeno još 6 km."

Najmlađi u Balabanima dobili su novo dječije igralište i rekonstruisan sportski poligon.

Vuković je podsjetio da Komunalne usluge u ovom trenutku izvode radove na izgradnji i sanaciji gradske rasvjete na 17 lokacija u Zeti i na taj način se stanje infrastrukture u ovom dijelu grada svake godine bitno unapređuje, ali da su fokus gradske uprave i veliki infrastrukturni projekti, naročito nastavak rekonstrukcije puta Golubovci-Mataguži.

„Danas smo dobili informaciju da je, poslije mnogih problema i izazova sa kojima smo se suočili tokom godine, a vezano za rješavanje imovinskih odnosa, potrebno izmijeniti jedan dio projekta, te da je potpuno izvjesno da će se krenuti sa radovima do kraja godine i da će ta važna priča za Zetu biti uspješno nastavlja", rekao je Vuković.

Najavio je i rekonstrukciju trga i izgradnju moderne pijace i dodao da Zeta u sve većoj mjeri poprima obrise urbane sredine.

„Za razliku od ovakvog našeg odnosa, u poslednjih godinu dana imamo potpuno drugačiji odnos sa državnog nivoa. Kapitalnim budžetom države Crne Gore za ovu godinu predviđeno je 0 eura za razvoj Zete, tako da smo mi morali intervetno djelovati kako bismo što se tiče ove sezone spasili, što se spasiti može. Mi smo ponosni na ono što radimo, a oni neka se barem zamisle što im je učinak u Zeti i kakav odnos imaju prema 20.000 ljudi koji žive u ovom dijelu glavnog grada”, zaključio je gradonačelnik.

Predsjednica Opštine u okviru Glavnog grada- Golubovci Tanja Stajović istakla je da će završetkom izgradnje vodovodne mreže u Bistricama, oko 200 domaćinstava dobiti mogućnost priključenja na vodovnu mrežu, te da će se time zaokružiti priča o vodosnadbijevanju u Zeti.

‘’U Balabanima smo izgradili dječije igralište, rekonstruisali sportski poligon, postavili teretanu na otvorenom. Nastavićemo sa izgradnjom ovakvih sadržaja kako bismo u svakom dijelu opštine imali bar po jedno dječije igralište’ kazala je Stajović i zahvalila kolegama iz gradskih preduzeća na saradnji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније