Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Krsto Gazivoda [ Mreža TVCG ]

26. 01. 2024. 07:28 >> 07:29

RADOVI JOŠ TRAJU

Most u Piperima kao zidanje Skadra, mještani ogorčeni

Dok se mostovi u Kini grade za tri mjeseca, gradnja mosta na Širaliji u Piperima još uvijek traje. Dok iz Agencije za izgradnju poručuju da će most biti završen do kraja sedmice, mještani Pipera nezadovoljni su dinamikom rada i arhitektonskim rješenjem.

Prva projekcija je bila da radovi na mostu neće trajati više od deset dana. Mještani su ogorčeni i poručuju da ništa nije urađeno kako treba.

"Nije praćen kanjon same rječice, već je umjesto tri metra koliko je trebalo da bude širok most, on urađen na sedam metara. Na taj način je voda rasplinuta i ulazi u imanja", kaže za emisiju "Mreža" mještanin Mijo Nikolić. 

A da bi se to riješilo mora se uraditi novi potporni zid. Iz Agencije za izgradnju najavljuju da će to biti riješeno.

Kao glavni razlog što most na vrijeme nije urađen navode brzinu rijeke u zimskom periodu i nepovoljne vremenske uslove. 

"Bile su velike kiše. Širalija je jako nezgodna kad počnu kiše u novembru, a mi smo baš tada počeli radove. Čekali smo da je ukrotimo", pojašnjava Dragan Senić iz Agencije za izgradnju. 

Što se tiče same ploče i temelja, radovi su završeni u decembru.

"Vi znate da se mora čekati minumum tri nedjelje da beton dobije na čvrstini", kazao je Senić. 

Osim što se na izgradnji mosta dugo čekalo, mještani kažu da im je obećano da će most izgledati drugačije. Tvrde i da su ugroženi mještani priključeni na gradski vodovod. 

"Sada imamo šahtu koja stoji u vazduhu. Prve kiše kad padnu zemlju ispod šahte će poslati u rijeku. To projektom nije definisano. U projektu piše da će most biti betoniran i sa druge strane", kaže mještanin Mijo.

Iz Agencije, pak, navode, da su odabrali pravo rješenje. 

"Nastavićemo ovih dana punjenje krila. Kolege iz Puteva će uraditi asfalt, a mi ćemo ogradu. Most će biti prohodan i u funkciji, makar što se tiče pješaka", poručuje Senić.  

Podsjetimo, vrijednost ovog projekta iznosi 43.000 eura.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније