Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

Nebojša Kuburović [ Mreža, TVCG ]

22. 02. 2024. 06:52 >> 06:54
7
Čitaj mi:

FALI PAUK VOZILA

Saobraćaj haotičan: Vozači nervozni, parkiraju se gdje stignu

Šest pauk vozila i osam inspektora za drumski saobraćaj nije dovoljno da podigne nivo saobraćajne kulture u Podgorici.

Problem nepropisnog parkiranja i dalje je evidentan, a vozači se parkiraju gdje stignu: na mjestima za osobe sa invaliditetom, ispred ulaza zgrada, na mjestima za javni prevoz, na trotoarima, na mjestima za taksi vozila. Često parkirane automobile možemo vidjeti i tamo gdje ne mogu da priđu vozila Hitne pomoći.

Inspektor za drumski saobraćaj Željko Laković saopštio je da je u Podgorici na terenu još 12 operativaca. I pored njih, pauk vozila i inspektora ne može se mnogo toga učiniti, a od prekršajnih naloga slaba vajda. 

"Moj prijedlog je da se uključi saobraćajna policija. Mišljenja sam da treba da budu što više na terenu, ali koliko sam upoznat, oni imaju malo službenika. Takođe, predlažem da građani malomanje koriste svoje automobile. Neka se voze gradskim prevozom", poručio je Laković u emisiji "Mreža". 

Laković primjećuje da su vozači u Podgorici jako nervozni.

"Mora se mijenjati svijest građana. Gužve su velike i sve češće se dešavaju udesi i zastoji u saobraćaju", primijetio je Laković. 

Uprava za inspekcijske poslove svakodnevno da izdaje prekršajne naloge zbog nepropisnog parkiranja. Dnevno dobijaju i do 70 prijava. 

"Moramo shvatiti da se Podgorica širi. Odavno je postala administrativni centar cijele države. Samim tim i gužve su sve veće", smatra Laković.

U svim djelovima Podgorice nedostaje parking mjesta. Pauk vozila se trude da budu u svakom dijelu grada, ali prioriteti su bulevari, centar grada i dio grada preko Morače. 

"Imamo situaciju da nadomak bulevara ima dosta trgovačkih objekata i kafića. Vlasnici automobila se bukvalno parkiraju nasred puta. Kad dođe inspekcija i izda nalog, obično je izgovor - parkirao sam se na par minuta. Tih par minuta nekome znače mnogo, ako je neka hitna intervencija. Moramo se potruditi da svi učestvujemo u rješavanju ovog problema. Zaista je nivo saobraćajne kulture u Podgorici jako nizak", zaključio je Laković.  

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније