Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Podgoricom

M.M.

18. 04. 2024. 13:55 >> 14:28
1
Čitaj mi:

SENIĆ

"Ne zna se ko raspolaže sa 300 stanova Glavnog grada"

Imamo oko 300 stambenih prostora u okviru Glavnog grada za koje ne znamo ko sa njima raspolaže kao ni po kom osnovu su raspodijeljeni ti stanovi, kazao je v.d. direktora Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice Dragan Senić.

"Ne sumnjam da je određeni dio stanova raspodijeljen regularno, ali nejasno je zašto se i dalje vode na Glavni grad, ja sumnjam da ne plaćaju porez na nepokretnost", kazao je Senić. 

Senić je na konferenciji za medije istakao da je poslao prije mjesec dopis gradonačenici Podgorice Oliveri Injac kao i predstavnici parlamenta da se formira Mješovita komisija koja će utvrditi ko koristi te objekte. 

"Naše komisije su ustanovile da imamo 300 stanova Glavnog grada za koje ne znamo ko sa njima raspolaže i po kojem osnovu su dodijeljeni, a imamo 86 garaža od koji 43 ne postoje na terenu iako su upisane u katastar nepokretnosti", kazao je Senić. 

Senić je kazao da će pokrenuti disciplinski postupak protiv osobe koja je bila zadužena za postavljanje podataka na sajtu Agencije za izgradnju i razvoj Podgorice.

Sajt je, kako je naveo Senić, aktivan od prije 15 dana ali ne postoje podaci. 

Dosta anomalija kod plaćanja komunalija

Naglasio je da ima dosta anomalija kada je u pitanju plaćanje komunalija.

"Ko je napravio objekte moraće da plati komunalije, nema zastare. U pitanju je sedam miliona eura. Svi će morati da plate, to je novac građana", poručio je Senić.

On je istakao da neće dozvoliti da se nijedan cent potrosi nenamjenski, te da je sva dokumentacija dostupna u Agenciji. 

Senić je saopštio da je podnio krivičnu prijavu Vrhovnom državnom tužilaštvu protiv firme koja je u katastar upisala 14 stanova bez tereta. 

Poručio je da je razočaran u tužilaštvo, ali da će morati da se bave svim anomalijama, jer je u pitanju dvostruka odgovornost obzirom na to da je u pitanju i novac građana. 

"Novac koji je pokraden od građana da bude vraćen"

Senić je naglasio da je pokrenuo aktivnosti da se novac koji je uzet od građana bude vraćen građanima Crne Gore, da bi se moglo raditi na izgradnji i razvoju grada. 

"Ja sam pokrenuo aktivnosti da se novac koji je pokraden od građana bude i vraćen, da bi se gradili bulevari, parkovi... Podnio sam krivične prijave protiv nekih osoba", kazao je Senić. 

Kazao je da je dolaskom u Agenciju za izgradnju i razvoj Podgorice zatekao nefunkcionalne saobracajnice, da je samo prema jugu normalno funkcionisao saobraćaj. 

"Crna Gora stremi ka Evropskoj uniji, znači da praksu mora uskladiti sa Evropskoj unijom, oni praktikuju eurokodove, a Crna Gora je eurokodove u zakonsku proceduru stavila 2021. godine pa su projekti morali da se po njima rade. Podgorica je grad koji radi po eurokodovima, za druge ne mogu da tvrdim", kazao je Senić. 

Veliki broj automobila u Podgorici, gužve ogromne

Ogroman broj automobila je u Podgorici, i svaki dan ih je sve više, tako da su u planu brojne aktivnosti.

Kako je kazao, Podgorica se razvija i ima puno probelma u saobraćaju jer razvoj grada nije pratila lokalna infrastruktura. 

"Veliki broj zgrada je napravljeno, mogi ljudi su iskoristili da razvijaju svoj biznis ali nije problem ako napravite objekat nego kada se onda napravi nelegalan sprat", kazao je Senić. 

Senić naglašava da će se ovaj problem postepeno rješavati, te da će svako doći na red. 

Istakao je da je trenutno aktivno 30 projekata, te da su prije tri dana predali statistiku glavnom gradskom arhitekti za bivšu robnu kuću "Podgoričanka". Istakao je da je završen projekat Jusovače.

"Dobili smo sve saglasnosti. Trg Božane Vučinić koji će biti rađen iz kapitalnog projekta, vrlo brzo će biti završene mašinske instalacije koje su pravile problem. Imamo bulevar Vojislavljevića, projekat je završen, gradonačelnica mora donijeti odluku o ovom projektu", naglasio je Senić.

Najavio je da će Balšićeva ulica biti završena 15. maja, a rekonstrukcija Ulice Đečevića sredinom jula.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније