Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

29. 08. 2015. 15:15 >> 15:05
1

POZITIVNA CRNA GORA

Tužilaštvo da ispita "nezavisne" odbornike

Pozitivna Crna Gora traži od Državnog tužilaštva da ispita tri, kako su saopštili, "nezavisna" odbornika u budvanskom parlamentu zbog, navode oni, "osnovane sumnje da su počinili krivično djelo političke korupcije".

 


"Ovi odbornici su u ovom, po brojnim elementima, korupcionaškom poslu bili u obavezi da obezbjeđuju većinu u lokalnom parlamentu prilikom donošenja odluka od kojih su neke sada, na osnovu medijskih objava, posredno predmet obrade specijalnog tužilaštva. Time se stiču osnovane sumnje da se i oni mogu smatrati dio kriminalne grupe koje je nastojala da pribavi sebi posrednu materijalnu korist manipulišući svojom političkim pozicijom, odnosno uticajem", saopštila je Pozitivna Crna Gora.

Rasvjetljavanjem ovog slučaja, sudstvo i tužilaštvo, kako navode, "imaju jedinstvenu priliku da ogole mehanizme političke korupcije i time pomognu uspotavljanje pune valdavine prave i demokratizaciji crnogorskog društva".

Podsjećamo, odbornici u lokalnom parlamentu prije dva dana su za predsjednika Opštine Budva izabrali Srđu Popovića (DPS). Za Popovića je glasalo 17 odbornika, za Markovića 12, dva listića su bila nevažeća

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније