Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

09. 10. 2015. 12:49 >> 12:37
1

UŠLO U DNEVNI RED

Poslanici o statusu GO Tuzi 14. oktobra

Crnogorski parlament će na drugoj redovnoj sjednici jesenjeg zasjedanja, 14. oktobra, razmatrati set zakona čijim bi usvajanjem trebalo da budu stvorene pretpostavke za formiranje opštine Malesija - Tuzi.

U vezi budućeg statusa Gradske opštine Tuzi, predložene su izmjene zakona o teritorijalnoj organizaciji Crne Gore, Glavnom gradu, lokalnoj samoupravi i finnasiranju lokalne samouprave.

O ovoj temi juče su razgovarali čelnici Socijaldemokratske partije (SDP) i predstavnici albanskih partija.

Predsjednik SDP-a Ranko Krivokapić je kazao da država nije do kraja uvažila poziciju, status i prava albanskog naroda koji je dao nemjerljiv doprinos izgradnji multietničke i multikonfesionalne Crne Gore, obnovi njene nezavisnosti i evropskoj i evroatlantskoj perspektivi.

Kako se navodi, predstavnici SDP i albanskih partija su razmijenili stavove o konkretnim rješenjima iz predloga zakona i ocijenili da postoji osnovna saglasnost oko njihovog sadržaja i amandmana koji će biti podneseni čiji je cilj njihova korekcija.

Dnevnim redom sjednice predviđena je i rasprava o zakonu o energetici, zdravstvenoj zaštiti i zdravstvenom osiguranju, ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.

Poslanici će se izjasniti o izvještajima o stanju zaštite ličnih podataka i stanju u oblasti pristupa informacijama za 2014. godinu, radu Centralne banke Crne Gore, radu Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Na dnevnom redu su i godišnji izvještaji o radu Sudskog savjeta i ukupnom stanju u sudstvu za 2014. godinu, izvještaj nacionalnog mehanizma za prevenciju torture i izvještaj o radu Državne komisije za kontrolu postupaka javnih nabavki.

 

Mina

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније