Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Politika

[ Analitika ]

28. 11. 2015. 09:51 >> 09:51
18

ORLANDIĆ SMATRA

Krivokapić bi na čelo prelazne vlade

Funkcioner Socijaldemokrata i poslanik Mićo Orlandić ocijenio je u intervjuu za Pobjedu da predsjednik Socijaldemokratske partije Ranko Krivokapić nema legitimitet da poziva na dijalog o rješenju političke krize u Crnoj Gori.

Orlandić je dodao da iza poziva na politički dijalog stoje skrivene namjere.

"Krivokapić odavno želi da formira prelaznu vladu sa opozicionim partijama, na čijem čelu bi se nalazio - on. I najnoviji razgovori zakazani za 1. decembar, na način na koji ih je zamislio predsjednik parlamenta, su u toj funkciji. Naravno, od te i takve vlade nema ništa", kazao je Orlandić za Pobjedu.

Odgovarajući na pitanje zbog čega na sastanak lidera političkih partija koji je zakazan za 1. decembar predsjednik Skupštine jedino nije pozvao predsjednika Socijaldemokrata Ivana Brajovića, Orlandić je kazao:

"Riječ je o nedostatku demokratskog kapaciteta i političkoj neodgovornosti, koju čak ni u ovim, za državu važnim pitanjima, ne uspijeva da sakrije. Nažalost, ovakvo ponašanje nosioca značajne državne funkcije predstavlja korak unazad u demokratskom sazrijevanju Crne Gore. I, što je još opasnije, predstavlja klasičnu zloupotrebu državne funkcije u lične i partijske svrhe. Sama činjenica da je razgovore zakazao za 1. decembar, na dan na koji 1918. godine definitivno uništena Crna Gora, u simboličkoj ravni sasvim dovoljno govori o njegovoj politici. Da budemo iskreni, nijesmoni očekivali drugačiji odgovor, jer znamo da nam ne mo- že oprostiti to što smo ga ne tako davno spriječili u naumu da sa njegovim aktuelnim koalicionim partnerima iz Kola- šina formira vlast u Podgorici, a kasnije i u Crnoj Gori, sve pod izgovorom pomirenja i ostalih, njemu svojstvenih, metafora koje i u kontekstu ovih razgovora zakazanih za 1. decembar pominje. Namjera Krivokapića da formira vlast sa onima koji su svoj demokratski kapacitet prije par nedjelja demonstrirali napadom na ustavni poredak Crne Gore i rušilačkim demonstracijama je i bio jedan od razloga zbog kojeg smo napustili SDP i formirali Socijaldemokrate Crne Gore – partiju jasne vizije i čiste, državotvorne, građanske i izvorne socijaldemokratske politike, za dobro Crne Gore. Građani Crne Gore treba da znaju da, ovdje nije riječ o pokušaju rješavanja otvorenih političkih pitanja, već o namjeri predsjednika parlamenta da nađe nove koalicione partnere u opoziciji, jer jesvjestan činjenice da broji posljednje dane u ovoj vlasti, i da će na narednim parlamentarnim izborima on i ostatak od nekadašnjeg SDP-a biti politička prošlost. Političku filozofiju sjedenja na dvije stolice, nedostatka političke hrabrosti za preuzimanje odgovornosti, politiku ugrožavanja vitalnih državnih i nacionalnih interesa i nanošenja ekonomskih šteta teških nekoliko stotina miliona eura Crnoj Gori zarad dodvoravanja dijelu populistički nastrojene javnosti, građani su odavno prepoznali i sa pravom je neće podržati-zaključio je Orlandić.

Пратите нас на

Коментари18

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније